След като стана известно, че Reddit планира да таксува страничните

...
След като стана известно, че Reddit планира да таксува страничните
Коментари Харесай

Ръководителят на Reddit реши да игнорира стачката на общностите, но призова служителите да внимават с гнева на потребителите

След като стана известно, че Reddit възнамерява да таксува страничните компании и разработчици на приложения за достъп до данните и API на услугата, повече от 8000 общности започнаха в понеделник 48-часова стачка, като затвориха достъпа до своите конгреси. Стив Хъфман (Steve Huffman), създател и основен изпълнителен шеф на Reddit, предприе това деяние с цялостно равнодушие, отбелязвайки, че целият този звук ще отмине.

В понеделник Хъфман изпрати записка до чиновниците, отбелязвайки, че стачката не е оказала „ доста влияние върху приходите на уеб страницата “. Той прикани чиновниците да блокират шума и изрази вяра, че доста конгреси ще се възобновят в сряда и вълната от митинги в последна сметка ще отшуми.

„ Има доста звук към този случай, един от най-големите, които в миналото сме виждали. Моля, знайте, че нашите екипи работят по това и като всички изявления в Reddit, тази също ще премине “ — написа Хъфман.

Решението на Reddit да таксува големи суми за достъп до API на услугата провокира същински потрес в средите на страничните разработчици на приложения. Някои от най-популярните клиенти на Reddit оповестяват, че би трябвало да заплащат милиони долари годишно, с цел да поддържат работещите си софтуерни решения.

Това обаче не се отрази на Хъфман, който няма да промени проектите си. „ Трябва да създадем това, което обещахме. Единственото дълготрайно решение е да подобрим нашия артикул, а в кратковременен проект имаме няколко идни пускания на сериозни принадлежности за трансформация, които би трябвало да доработим — сподели изпълнителният шеф на Reddit в бележка.

Хъфман също предизвести чиновниците на Reddit да не носят на публични места облекла и аксесоари с фирмените лепенки, тъй че потребителите да не излеят гнева си върху тях.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР