През месец март продажбите на iPhone в Китай са се

...
През месец март продажбите на iPhone в Китай са се
Коментари Харесай

Стратегията на Apple се отплати: продажбите на iPhone в Китай нараснаха за първи път от месеци насам

През месец март продажбите на iPhone в Китай са се нараснали с към 12%. Това стана в резултат на формалното понижаване на цените от страна на Apple и на търговците на дребно от трети страни.

Данните са в ослепителен контрастност със спада от 37% на продажбите на iPhone през първите два месеца на 2024 година Това демонстрира, че тактиката на Apple за ограничение на спадащите продажби на китайския пазар е почнала да дава резултати.

Според отчета от месец март на Китайската академия за осведомителни и информационни технологии, на годишна база доставките на смарт телефони от непознати марки са нарастнали до 3,75 млн. броя. ПО-голямата част от тях са артикули на Apple. Но макар възобновяване на продажбите през март, общите продажби на мобилни телефони с задгранична марка през първото тримесечие на 2024 година към момента са с 27 % по-малко.

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук загатна по време на неотдавнашна конференция, че бизнесът с iPhone в континентален Китай е повишен. Въпреки че не разкри повече детайлности, изказването е в сходство с растежа на доставките.

Китайският пазар към момента съставлява 18% от чистите продажби на Apple. Китай е освен основен пазар за iPhone. Но и съществена част от световната индустриална мрежа на Apple, тъй че международните вложители наблюдават деликатно пазарните резултати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР