След като спешни медици в цялата страна обявиха мълчалив, но

...
След като спешни медици в цялата страна обявиха мълчалив, но
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Парите в здравеопазването са толкова много, че има и да се открадне, и да останат

След като незабавни медици в цялата страна оповестиха " безмълвен, само че пронизителен " митинг, анестезиологът и някогашен здравен министър доктор Мирослав Ненков разяснява под обстановката.

„ В последните години има повишаване на парите, които влизат в системата на опазването на здравето. Не става, тъй като се краде ”, не скри той. Д-р Ненков акцентира, че най-често се краде от публични поръчки. „ Толкова доста пари има в системата на опазването на здравето, че има и да се открадне, има и да остане ”, сподели той.

Според медика е обидно отношението към лечебните заведения и приравняването им с плод-зеленчук. „ Оценката за работата на болнично заведение към този миг е съвсем постоянно чисто финансова – печалба-загуба ”, сподели той и добави, че никой не се интересува от това какъв брой души се изписват от болничното заведение, какъв брой изобщо не биват изписани. Анестезиологът разяснява положението на Спешна помощ у нас. По думите му в други европейски страни в колите за спешна помощ няма лекари, а единствено парамедици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР