След като спадаха в рамките на две години, през май

...
След като спадаха в рамките на две години, през май
Коментари Харесай

След оптимизма през май, автопродажбите в Китай отново са надолу

След като спадаха в границите на две години, през май продажбите на коли в Китай набъбнаха с 14,5% на годишна база, демонстрираха данните на автомобилната асоциация. Това се одобри като следващия знак, че стопанството на страната стартира да се възвръща, само че може би ентусиазмът е бил прелиминарен.

Тогава главният сегмент транспортни средства, който означи повишаване, бяха първокласните коли, чиито продажби се повишиха с 28% на годишна основа. Те образуват 1,61 млн. от общо продадените 2,14 млн. коли през май.

Продажбите на Tesla пък набъбнаха трикратно по отношение на април и в тази ситуация на Model 3 доближиха 11 065, напомнят от Zero Hedge. " Все отново, това не спря вицепрезидентът по бизнес развиването на компанията в Китай Робин ред да я напусне ", показват от Bloomberg.
 Продажбите на коли в Китай порастват с 14,5%
Продажбите на коли в Китай порастват с 14,5%

След съвсем две години спад

Данните за първата седмица на юни демонстрират, че покупките на нови транспортни средства са спаднали с 10% на годишна основа и с 20% по отношение на същия интервал на месец май, съобщи Zero Hedge. Това е част от по-обща наклонност на намаление на разноските за покупки през месеца, считат някои анализатори.

Други напомнят, че сравнението с юни предходната година неизбежно е щяло да покаже спад, защото той беше доста мощен месец за автомобилните продажби в страната. Прогнозата до края на 2020 година не е доста оптимистична, като се чака продажбите въобще да се намалят с до 30% по отношение на 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР