След като си осигури доставки на основни бойни танкове, сега

...
След като си осигури доставки на основни бойни танкове, сега
Коментари Харесай

След като убедили Запада за танкове, властите в Киев настояват и за изтребители

След като си обезпечи доставки на съществени бойни танкове, в този момент Украйна ще упорства и за западни изтребители от четвърто потомство, като американския F-16. Това съобщи Юрий Сак консултант на министъра на защитата на Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Украйна завоюва голям подтик за войските си, откакто вчера Германия разгласи, че ще ѝ даде тежки танкове - решение, което постави завършек на седмици на дипломатическа невъзможност по въпроса. Съединените щати също са подготвени да подхващат сходен ход.

Следващото огромно затруднение в този момент ще бъдат бойните самолети, обясни Сак.

Военновъздушните сили на Украйна разполагат с флот от остарели изтребители от руско време, създадени даже преди Киев да разгласи самостоятелност преди повече от 31 години. Бойните самолети се употребяват за задачи за прихващане и за офанзива на съветски позиции.

" Ако ги получим (западни бойни самолети), преимуществата на бойното поле ще бъдат просто големи. Не става въпрос единствено за F-16 (американски многоцелеви изтребители): самолети от четвърто потомство, това е, което желаеме ", акцентира той.

Военната помощ на Запада беше жизненоважна за Киев и се разви бързо в хода на войната. Преди нашествието даже концепцията за даване на смъртоносни оръжия на Украйна беше мощно спорна, само че от този момент насам западните доставки преодоляха редица табута.

" Не желаеха да ни дадат тежка артилерия, само че го направиха. Не желаеха да ни дадат системи " Хаймарс ", само че и това направиха. Не желаеха да ни дадат танкове, в този момент ни дават и тях. Освен нуклеарни оръжия не остава нищо друго, което няма да получим ", уточни Сак.

Украйна, която беше нападната от Русия през февруари 2021 година, разгласи и че желае да получи от Запада също ракети с огромен обхват.

Вчера Москва реагира гневно на решението на Германия за доставка на танкове " Леопард 2 " на Украйна, което сигурно ще ускори офанзивната мощност на Украйна.

Джъстин Бронк, откривател в мозъчния концерн RUSI в Лондон, съобщи, че украинските Военновъздушни сили ще се възползват доста от западните изтребители във връзка с смъртоносните офанзиви въздух-въздух и евентуално въздух-земя.

Той обаче предизвести, че украинските сили към момента ще бъдат изложени на висок риск от съветски ракети земя-въздух, което ще ги принуди да летят доста ниско наоколо до фронтовата линия. Според него това " фрапантно би понижило ефикасния обхват на ракетите и би лимитирало опциите за удар ".

Въпреки неналичието на доста осезаемо придвижване по въпроса, ВВС на Украйна копнеят за по-добри самолети през цялата война.

Украински водач с кодово име Джус разкри, че доста от сътрудниците му във военновъздушните сили са вземали уроци по британски език в свободното си време в очакване един ден Киев да получи непознати самолети като изтребителя F-16.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР