След като ръководството на Черно море така и не счете

...
След като ръководството на Черно море така и не счете
Коментари Харесай

Илиан Илиев за полиграфа: Дано всичко това се забрави

След като управлението на " Черно море " по този начин и не счете за нужно да излезе с публична позиция по един от най-големите кавги в българския футбол, треньорът на тима Илиан Илиев непосредствено призна, че е по-добре да се мълчи по тематиката и всичко да се не помни. Така той даде своя принос в общите " старания " и на БФС, и на клуба казусът да бъде заметен.

Както е известно, на 24 май, малко преди последния мач на " Черно море " от предишното състезание, стана ясно, че шестима футболисти -  капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов, са извадени от тима. Варненци изгубиха гостуването против " Лудогорец " с 1:4 и отборът от Разград завоюва осмата си поредна купа.

Впоследствие се оказа, че управлението на " Черно море " се е усъмнило в симулативна игра против " ЦСКА-София " на 4 май (1:3) и е изпратило всички футболисти на тест с полиграф, който не е  изискан от шестимата. Това бе прието и от треньора Илиев, и от капитана Георги Илиев. Впрочем, по-късно шестимата отстранени се явиха непринудено на втори полиграфски тест, който пък ги оневинява. Само че се оказа, че графиките в резултатите от този тест на обособените играчи подозрително си съответстват. Така или другояче, петима от уличените бяха освободени от клуба, остана само Иван Дюлгеров.

От тогава се вършат дружни старания казусът да бъде потулен, въпреки че останаха да висят много неясноти и въпросителни. БФС комфортно чака публично да бъде сезиран от " Черно море ", без значение че дадоха обещание да излязат с публично мнение по случая, не обелват и дума, очевидно и не сезират футболния съюз. Треньорът Илиан Илиев един път говори в края на май: " За тези 7-8 дни не можем да осъзнаем какво се случи. Нашите почитатели също не схващат. Доста е неприятно ".

Вчера, в изявление за Facebook платформата Evima Sport по случай своя 51-ви рожден ден обаче Илиев непосредствено прикани казусът да бъде пропуснат: " Дайте да не навлизаме в тази тематика и да няма спекулации. Дано всичко това се не помни - както футболистите, по този начин и клубът да продължат напред. След като отминат нещата след време, цялата тежест ще падне върху нас. Няма да питат къде са играчите, а какви са резултатите ".

Запитан за задачите на " Черно море ", Илиев сподели, че занапред би трябвало да се гради нов тим, " поради някои неприятни неща ни напуснаха съществени футболисти, а пък Радослав Василев избра оферта на различен клуб ( " Арда " ) ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР