След като през седмицата украинските сили успешно преминаха река Днепър

...
След като през седмицата украинските сили успешно преминаха река Днепър
Коментари Харесай

Тежки боеве около Купянск и Авдеевка в Източна Украйна

След като през седмицата украинските сили сполучливо минаха река Днепър в Херсонска област, сраженията на източния бряг не престават.
Прочетете още

По информация от генералния щаб в Киев, пресеклите Днепър сили в този момент правят диверсионни маневри, нападения и разследващи интервенции, като влизат в яростни сражения с съветските войски. Основната цел е отбиване по-далеч от реката на съветската артилерия, обстрелваща останалата част от региона.

Продължават тежките боеве към Купянск и Авдеевка в Източна Украйна, пишат от английското разузнаване. Русия усили дейностите си в тези две посоки, като съгласно Лондон окупационните сили търпят изключително огромни човешки загуби към Авдеевка.

С настъпването на зимата в Източна Украйна няма непосредствени вероятности за съществени промени на фронтовата линия, считат английските военни.

Увеличават се съветските нощни офанзиви с дронове. Украинските военновъздушни сили оповестиха за 38 такива набези тази нощ - най-големият брой от 6 седмици насам. Свалени са 29 от безпилотните апарати " Шахед ".

Една от изумените цели е обект от енергийната инфраструктура в Одеска област. Един човек е ранен, а зародилият пожар е сподавен.  

Миналата зима Русия влагаше изключително доста старания в сходни набези, като заявената от Москва цел е понижаване на бойните качества на украинската войска. В студените месеци обаче те оставиха без ток и отопление доста обитаеми места в Украйна.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР