След като през миналата година Бургас стана първият български град,

...
След като през миналата година Бургас стана първият български град,
Коментари Харесай

Бургас съсзелен сертификат за еко иновация


След като през предходната година Бургас стана първият български град, който се причисли към общоевропейската самодейност за зелени градове, през днешния ден общинската администрация получи първия си " зелен документ ". Той е за потреблението на растителен биостимулант от ново потомство, който в огромна степен е щадящ зелената система на морския град. 

 

" Бургас е водач в потреблението на положителни практики при ръководството и развиването на градските системи. Ценим високо партньорството с екипа на " Атлас Агро Сайънс " (Atlas Agro Science), тъй като техните новаторски артикули ни оказват помощ да осъществяваме " зелената " промяна на Бургас ", сподели кметът Димитър Николов, който одобри оценката от представителя на компанията Николай Минков.

 

Българска телеграфна агенция напомня, че през 2021 година Бургас стана първият български град, който се причисли към други 72 европейски града, подписали Споразумение за зелени градове. С това общинската администрация подсигурява, че ще работи за възстановяване качеството на атмосферния въздух и водите, ще предизвиква кръговата стопанска система посредством повторното оползотворяване и понижаване на отпадъците. Споразумението слага акцент и върху запазване на биоразнообразието в града и района.

 

" През тази година започнахме един доста важен за нас план – да обединим старания с българските общини в осъществяване на нашата обща задача за по-зелени градове. Доверието на сполучлив град като Бургас е сигурен знак, че от ден на ден дребни и огромни български градове ще изберат " зеления път " на своето стабилно развиване. Грижата за околната среда е обезпечена при потреблението на нашите артикули, тъй като те са напълно екологични и създадени по безотпадна технология ", сподели от своя страна Минков по време на срещата си с кмета на Бургас.

 

От пролетта на тази година и Поморие стартира потреблението на препарати и торове, основани посредством конвертиране на анаеробно разградени утайки от пречиствателни станции. Администрацията там също получи своя " зелен документ " от " Атлас Агро Сайънс ", чиято активност е в директен контакт с плана на Европейската комисия " Хоризонт Европа ". Отличието получи заместник-кметът Янчо Илиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР