След като премиерът Бойко Борисов обеща на ресторантьорите да им

...
След като премиерът Бойко Борисов обеща на ресторантьорите да им
Коментари Харесай

ДПС и Пеевски с амбиция да повишат раждаемостта с намаляване на ДДС

След като министър председателят Бойко Борисов даде обещание на ресторантьорите да им понижи ставката на Данък добавена стойност от следващата година, с концепция за редуциране на данъка се изявиха и от Движение за права и свободи. Партийният водач Мустафа Карадйъ и депутатите Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха законопроект в тази посока през днешния ден в Народното събрание.
В законопроекта е записано, че Данък добавена стойност пада до 9 на 100 за „ настаняване, предоставяно в хотели и сходни заведения, в това число даването на ваканционно настаняване и отдаване чартърен тук-там за площадки за къмпинг или каравани”. А също по този начин и за детски храни, предопределени за деца до 3 години, и детски фармацевтични артикули, в това число памперси.

Инициативата си депутатите от придвижването аргументират с потребността да се помогне на сеемйствата с дребни деца в изискванията на рецесията. Така ще се стигне до „ значително понижаване” на цените на стоките за дребни деца. " Считеме, че тази мярка е мощен инструмент за поддръжка на раждаемостта и демографската политика ", пишат в претекстовете си основателите.

Припомняме, че при едно от редките си визити в Народното събрание в средата на предходната година депутатът предприемач Делян Пеевски разгласи, че партията му ще предложи да се съкратят ставките за хляба, медикаментите и книгите. Това предизвика същинска конкуренция сред парламентарните политически сили с оферти да се понижи данъкът. От това обаче в последна сметка не произлезе нищо, защото министър председателят Бойко Борисов разгласи, че сходни промени в данъчните закони биха нарушили съдружното съглашение сред ГЕРБ и " Обединени патриоти ".

Днес ситуацията към този момент е друга, а Пеевски и съпартийците му имат съответен законопроект, в който, в своята оценка на въздействието пишат: " В резултат на приемането на законодателната инициативе по предварителни изцисления ще има спад от към 40 млн.лв. на приходите в бюджета. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР