След като по-рано днес в италианските медии изтече информацията, че

...
След като по-рано днес в италианските медии изтече информацията, че
Коментари Харесай

Ферари потвърди датата, на която ще представи новата си кола

След като по-рано през днешния ден в италианските медии изтече информацията, че тимът на Ферари ще представия своя болид за сезон 2023 във Формула 1 на 14 февруари в този момент от Маранело потвърдиха това.

„ 14 февруари идната година ще бъде специфичен ден за феновете... на Скудерията, защото колата на Ферари за 2023 година ще бъде показан на Свети Валентин. Официалното име на колата ще бъде оповестено на по-късен стадий, а за в този момент тя носи работното име „ план 625 “. С новата кола Ферари ще взе участие в своя 73-ти сезон във Формула 1. За трета поредна година водачи на Ферари ще бъдат Шарл Леклер и Карлос Сайнц “, написаха от Маранело.

Самото показване на колата ще бъде на пистата „ Имола “, която от 2020 насам още веднъж е част от календара на Формула 1. В същия ден Ферари ще организира и един от разрешението си кино дни, с цел да направи първични инспекции на новия си болид.
 Ферари с 30 конски сили повече през 2023? Ферари с 30 конски сили повече през 2023?
Официалните проби във Формула 1 преди старта на сезон 2023 ще се проведат на пистата „ Сахир “ в Бахрейн сред 23 и 25 февруари. Само седмица по-късно ще бъде даден и старт на акцията с конкуренцията за Гран При на Бахрейн.
 Васьор няма да прави чистка във Ферари Васьор няма да прави чистка във Ферари
За Ферари 2023 година ще означи ново начало, защото тимът към този момент ще бъде управителен от досегашния началник на Алфа Ромео Фредерик Васьор. Французинът ще размени на поста Матиа Биното, който при започване на декември подаде остава, която бе призната, след незадоволителното показване на „ Черните кончета “ през миналата акция.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР