След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към

...
След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към
Коментари Харесай

Радостин Василев: Вече няма смисъл от съществуването на ИТН

След като партия Има Такъв Народ не е изпълнила своите обещания към гласоподавателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. Такова мнение изрази спортният министър в оставка Радостин Василев пред.

Василев беше точно от квотата на Има Такъв Народ, преди да напусне и да стане самостоятелен народен представител.

" Има Такъв Народ беше основана като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени метода на ръководство на страната, а се оказа, че тя връща модела. Това е изменничество по отношение на гласоподавателите. Има Такъв Народ нямат към този момент цел и идея. Нямат смисъл от своето битие, откакто съобщи главното нещо, за което бяха създадена”, съобщи Василев.

Неизпълненият изследователски мандат, връчен на " Продължаваме Пормяната” не е изненада за него.

" Още при започване на процеса след напускането на шестимата от Има Такъв Народ, след това и моето овакантяване, имах чувството, че няма да съумеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, сподели Василев. " След действието, което направихме, имаше доста напън. Те избират да не осъществят личната си воля, а да останат " верни” на един подправен гуру”, добави спортният министър в оставка.

По време на диалозите с съдружните сътрудници и самостоятелни депутати с Политическа партия не са били обсъждани постове.

" Единственото нещо, което с сътрудниците коментирахме са упралвенксата и законодатлената стратегия. Така Политическа партия се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го вкараха те за пръв път - с программами, не с пари и постове”, безапелационен бе Василев, само че изрази страдание като сподели, че " очевидно в България би трябвало още да се работи по остарелия начин”.

Василев съобщи още, че скоро ще разгласи и собствен нов план, като загатна, че той ще формиран от други, напуснали редиците на Има Такъв Народ. " Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има потребност от партия, която да пази националния интерес ", разясни Василев

Министърът в оставка беше безапелационен, че идната стъпка са нови предварителни парламентарни избори.

" Няма никакъв смисъл да се търси поддръжка от Има Такъв Народ. Задължително би трябвало да се отиде на избори. Тошко Йорданов отблъсна 99% от хората на партия със своето ужасяващо поведение”, сподели Василев. " За мен Има Такъв Народ остава едно отчаяние, горест и труд, вложен през годините Оттук-нататък Има Такъв Народ нямат никакъв късмет да участват в НС”, счита някогашният член на партията.

Той отхвърли да е чупил офиса на Има Такъв Народ в Плевен.

" Това са цялостни измислици!”, съобщи той. " Нищо не ме тормози, тъй като не съм мръднал отвън закона и съм чист пред съвестта си. Ще ги осъждам, ще имат жестоки проблеми. Всичко би трябвало да се потвърждава в тази държава”, безапелационен бе Василев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР