След като отпадна в турнира за Купата на Испания, сега

...
След като отпадна в турнира за Купата на Испания, сега
Коментари Харесай

Атлетик (Б) спечели срещу Леванте

След като отпадна в шампионата за Купата на Испания, в този момент за Атлетик (Билбао) остава опцията да се пребори за място в евротурнирите през шампионата. Баските затвориха 27-ия кръг в испанската Примера дивисион с домакинска победа с 3:1 над последния в класирането Леванте.

Отборът е на 8-о място с 40 точки, на 4 от районния противник Реал Сосиедад, който държи шестата позиция. Леванте претърпя първа загуба след три следващи положителни мача, само че остава на последното, 20-о, място с 18 точки. 

Домакините владееха самодейността и преди почивката, когато насочиха 12 удара в очертанията на вратата, само че вратарят Дани Карденяс беше на висота всякога. През второто полувреме такава канонада липсваше, само че Атлетик стигна до три гола от пет опита. В 63-ата минута бърза офанзива от дясно на Алекс Беренгуер продължи към Микел Весга, който самичък против вратаря не сбърка. Вторият гол беше съвсем еднакъв, отново след асистенция на Беренгуер. Топката стигна до Иняки Уилямс, който вкара с десния крайник в 76-ата минута.

Две минути преди края Хорхе де Фрутос повали в наказателното поле Ойер Сарага, който самичък си извърши дузпата и усили преднината на 3:0. Де Фрутос се реваншира в 1-ата минута на добавеното време, вкарвайки с левия крайник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР