След като отговори на въпроси и атаки на депутата от

...
След като отговори на въпроси и атаки на депутата от
Коментари Харесай

Кирил Петков и Пеевски говорили за „златните паспорти“ 


След като отговори на въпроси и офанзиви на депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на парламентарния надзор, на потегляне от залата министър председателят Кирил Петков се спря пред представителите на партията, с които замени реплики, написа Дневник.

Най-активен от Движение за права и свободи беше Делян Пеевски, който даже спираше сътрудника си Цонев. Минути след диалога Движение за права и свободи популяризира фотография от него във фейсбук и пояснение, че пред тях Петков е поел „твърд ангажимент да бъде признато препоръчаното от Движение за права и свободи законодателство за цялостна възбрана и инспекция на всички издадени така наречен „златни паспорти“ и даде обещание да обезпечи поддръжката на болшинството в Народното събрание за приемането на законодателните оферти на ДПС“.

Малко по-късно в коридори в отговор на въпрос Петков също сподели, че тематиката на късия диалог е била за паспортите: „Ние като коалиция внесохме този законопроект, ние сме напълно за разкритие на „златните паспорти“, аз персонално съм го заречен и на Европейската комисия. Тези схеми за някакви лица да получават паспорти през корупция е безусловно неприемливо. Трябва да се вижда коя партия какви законопроекти вкарва, ние го вкарахме първи. Ако се опитваме да водим някаква пиарска война, това е непродуктивно за никой. От тук нататък трябват резултати.“

Така от обясненията на двете страни не се схваща към кой план ще се обединят, само че е по-вероятно ръководещата коалиция да гласоподава своето предложение, което по време е квалифицирано първо (още по време на второто служебно държавно управление, а кабинетът „Петков“ го гласоподава през януари), макар че Движение за права и свободи ги упрекна, че са им взели предложенията.

Преди това по време на отговорите на Петков, камерите посочваха също Пеевски, който го репликира от място, до момента в който се приказва за неговите наказания по „Магнитски“ и описите в прокуратурата.

Преди седмица, още веднъж след парламентарен надзор, Пеевски замени реплики с Петков – видно от фрагменти от пленарната зала, само че тогава тематиката не се разбра.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР