След като на 2-ри февруари президентът на CNN Джеф Зукър

...
След като на 2-ри февруари президентът на CNN Джеф Зукър
Коментари Харесай

Любов или желание за мъст стои зад оставката на президента на CNN?

След като на 2-ри февруари президентът на CNN Джеф Зукър разгласи изненадващо, че подава оставката си, Агенция Франс Прес излезе с информация, че повода е, укриването на сантименталната му връзка с дългогодишната ръководителка на маркетинга на медията Алисън Голъст.

" Със сигурност ми се желае мандатът ми тук да беше завършил по различен метод ", съобщи Зукър в обръщение до чиновниците на мрежата. " Но това беше един необикновен интервал. И аз обичах всяка минута от него ", споделя той.



 

Това официално пояснение обаче се оказва единствено една маска, зад която се крие война за 18 милиона $, обвързвана с издигане в професионалната подчиненост. Зукър и Голъст влизат съвсем по едно и също време в медията и всичките им сътрудници знаят, че се познават от повече от 20 години. Романтичната им връзка наподобява не е била напълно загадка, само че не е и повода за отдръпването от поста.

Според вътрешните правила на WarnerMedia, които имат CNN, не се позволяват интимни връзки сред директни ръководители и техни чиновници. В случай, че кадър на компанията е " в позиция да повлияе върху назначението, повишението или отстраняването на човек, с който има персонални връзки ", той е задължен да го заявява пред отдел " Човешки запаси ".



 

Неудобен ход и главната причина за спора е  решението на Зукър да уволни водещия публицист Крис Куомо през декември 2021 година след инспекция, която демонстрира, че редом с журналистическата си активност той е сътрудничил интензивно и на екипа по отбраната на губернатора, като даже е събирал неофициална информация от други медии за идни разкрития против него.

Това се оказва скъпо начинание, защото Куомо претендира за 18 милиона $, които му се поставят по контракт, а като коз употребява разкриването на сантименталните връзки сред Джеф и Алисън.

" Екипът на Куомо твърди, че изказванията на Зукър за спор на ползи при журналиста са лицемерни, откакто личната му връзка с Голъст съставлява евентуално нарушаване ", безапелационни са от CNN.

От медията настояват, че това не е първият спор сред шефа на WarnerMedia и отстранения президент на CNN.



 

За разлика от Зукър, Голъст няма желание да се отдръпна от поста си в мениджмънта на CNN.

Напомняме, че оставката на Джеф Зъкър идва 9 години след момента, в който той поема ръководството на CNN Worldwide. От 2019 година Зъкър е разведен с първата си брачна половинка, от която има четири деца.

Голъст пък е майка на две дъщери. Според информация на NY Post - двамата са живяли в една и съща постройка в Ню Йорк, до момента в който Зукър не е продал жилището си по време на процеса по бракоразвод.

 

Още от ШОУБИЗНЕС:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР