След като милиони хора по света се оказаха затворени заради

...
След като милиони хора по света се оказаха затворени заради
Коментари Харесай

Какво е пазаруване за отмъщение

След като милиони хора по света се оказаха затворени поради пандемията, е напълно явно, че държанието и целите на пазаруващите онлайн са се трансформирали. Тъй като доста консуматори към този момент не могат да работят от офиса или да вземат участие в обществени събития, изцяло разумно е закупуването на ново облекло за тези случаи да не се смята за приоритет, а по-скоро да се отсрочи за по-късно

В резултат на това се появи един феномен – извършване на покупки за възмездие, характеризиращ се с общ скок на продажбите освен в Съединени американски щати и Китай, само че и в някои европейски страни. За тази картина благоприятства фактът, че блокирането и карантинните ограничения последователно се отстраняват или популацията се имунизира.

Предварителна стъпка към извършването на покупки за възмездие е прибавянето на непокътнати артикули в описите с стремежи. Повечето от тези артикули са рокли, обувки, чанти, бижута, или по-точно облекло, което при отдалечена работа и обществена отдалеченост краткотрайно е прибрано в задната част на дрешника.

+20,45% е нарастването на месечна база за продуктите от листата с стремежи на www.glami.bg

GLAMI, първата фешън търсачка в България, оповестява за завръщане на желанието за извършване на покупки на българските консуматори. Те още веднъж се вълнуват от концепцията да се обличат в съвременни облекла, разнообразни от пижами, спортни панталони, огромни блузи и комфортни домашни дрехи.

Още от последното тримесечие на 2020 година желанието на българския консуматор да търси по-голямо многообразие от облекла оказва огромно въздействие върху продуктите от листата с стремежи на GLAMI.bg. Те стартират да нарастват експоненциално през месеца, достигайки 20% месечно нарастване в интервала от януари до март 2021 г.

Още от април 2020 година потребителите на GLAMI получават постоянни вести по имейл за най-хубавите цени и отстъпки за продукти от техните описи с стремежи. Това улеснява доста следенето на продажбите на обичаните им артикули.

Между януари и март 2021 година българите като че ли към този момент стартират да мислят за завръщане към естественото и са поискали в описите си маратонки от премиум марки, сандали и обувки с високи токчета, панталони, както и потници и раници.

Пазаруването от възмездие по света

Пазаруването от възмездие или разноските за възмездие стъпват на концепцията, че популацията, което най-сетне е отвън локдаун ще отпразнува свободата си с огромен взрив на разноските, изключително за първокласни артикули. В Китай, където карантинните ограничения бяха доста облекчени през лятото на 2020 година, имаше нарастване на разноските, достигащо до цели 90% съгласно BusinessofFashion.com.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР