След като Китай обяви обнадеждаващи резултати с препарата Фавипиравир“ в

...
След като Китай обяви обнадеждаващи резултати с препарата Фавипиравир“ в
Коментари Харесай

Тайните на лекарството, което според Пекин ликвидира бързо COVID-19

След като Китай разгласи обнадеждаващи резултати с препарата „ Фавипиравир “ в битката против ковид, прожекторите се насочиха точно към него. Какво знаем за това лекарство до този миг? „ Фавипиравир ” е създаден от японската корпорация „ Fujifilm ” като противогрипно средство. През февруари започнаха клинични проби в китайските градове Ухан и Шендженза за успеваемостта му против коронавирусната зараза (COVID-19), а на 17 март Пекин оповести позитивните резултати.

Преди това медикаментът е посочил антивирусно противопоставяне против сезонния грип, западнонилската и жълтата тресчица, както и флавивируси, аренавируси, алфавируси. Широкоспектърният му фармакологичен профил се простира и до ентеровирусите, както е и отчасти ефикасен за бяс (остра заразна болест, която я има при бозайниците и човека), за което е бил използван пробно на хора, които са инфектирани с този вирус.

Известността му обаче е още от 2014 година, когато е пробван за лекуване на ебола. Предварителните резултати посочили понижаване на смъртността на пациенти, които имат от ниски до умерени количества на еболавируса в кръвта.

Той обаче не е бил ефикасен против пациенти, които имат високи количества централизация на този вид вирус, чиято смъртност е една от най-високите от множеството болести.

Друг прочут медикамент, който сега се опитва върху инфектирани с коронавирусна зараза, е " Ремдесивир ", който е бил създаден за ебола. Ако едно от двете медикаменти успее да мине всички нужни клинични проби и бъде пуснат на пазара, това би могло да спре пандемията, до момента в който се чака изработването на надеждна ваксина. Италиански лекари сензационно: Това лекарство може да убие COVID-19 Новият ковид лиши живота на над 8000 души по целия свят, откогато се появи през декември, прецизира Дарик.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР