След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски

...
След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски
Коментари Харесай

Цветанов категоричен: ГЕРБ няма да налага силово приемане на Истанбулската конвенция

След като Истанбулската спогодба е призната на съвещание на Министерски съвет, разумно е болшинството да я поддържа. Но ние отложихме утвърждението й, откакто има терзания у хората. Тези терзания са подклаждани от Българска социалистическа партия с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото в този момент се заиграва със страховете на българите.

Това сподели пред 24 часа зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила. Той разяснява думите на ръководителя на ПГ на "Обединени патриоти " Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила, че точно Цветанов, а не министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, упорства най-вече за приемането на Истанбулската спогодба. В неделя Сидеров и вицепремиерът Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила даже заплашиха с рухване на държавното управление, в случай че бъде утвърдена конвенцията на Съвета на Европа против насилието над дами. Лидерът на “Атака” даже оповести подозрения, че ГЕРБ приготвят депутати от НФСБ да не влязат в пленарната зала при гласуването, с цел да стане ратификацията по-лесно. И заплаши, че ще изиска изгонването на депутатите на Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила от групата.

“Цветан Цветанов е главният мотор, който постанова приемането на скандалната Истанбулска спогодба. Не министър председателят Борисов, тъй като той е наясно с настроенията на хората”, съобщи Сидеров в неделя вечерта пред партийната телевизия “Алфа”. “Цветанов е индивидът, който в Народното събрание и отвън него упорства и влияе да се придвижи Истанбулската спогодба в България, а медиите са инструментът му”, добави Сидеров. И описа, че Цветанов всеки ден влизал в стаята на групата им с въпрос дали няма да одобряват конвенцията. “Агитира ни да отсъстваме от залата по време на ратификацията, с цел да мине гласуването”, разкри водачът на “Атака”.

“Ако някой събори държавното управление, това ще е Цветанов, поради този метод и метод, по който се пробва да прокарва неща, които не се одобряват от народа. Той се пробва да въздейства и на съдружния ми сътрудник Валери Симеонов, с който се чуват по няколко пъти на ден”, разяснява още Сидеров. “Цветанов сега е в Съединени американски щати и там го приготвят по какъв начин да пропагандира за джендъризма”, сподели още Сидеров.

"Не би трябвало да се заиграваме със страховете на хората, не би трябвало да допуснем популизмът да взема връх ", разяснява в отговор Цветанов. И очерта какво следва: "Решихме да има публичен спор и в случай че обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра съгласуваност на всички институции с казуса домашно принуждение над дами и деца, конвенцията да се поддържа. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й. Трябва да продължим разговора с гражданското общество, тъй като политическите решения би трябвало да се вземат в разговор с хората. А по отношение на терзанията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма по какъв начин да стане. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР