След като едва приключи историческият епизод с арестантската му снимка,

...
След като едва приключи историческият епизод с арестантската му снимка,
Коментари Харесай

Тръмп очаква да узнае датата на най-сериозното от съдебните дела, които го очакват

След като едвам завърши историческият епизод с арестантската му фотография, направена в затвор в Джорджия (югоизточна част на САЩ) на 24 август - първа за някогашен президент и резултат от четвъртото му наказателно обвиняване - ориста на любимеца в първичните избори на републиканците ще зависи частично от решението на федералната съдийка Таня Чъткан.

Специалният прокурор Джак Смит предложи процесът против Доналд Тръмп във федералния съд във Вашингтон да стартира на 2 януари 2024 година, като съобщи, че той " не би трябвало да продължи повече от четири до шест седмици ". Тази дата " съставлява подобаващ баланс сред правото на обвинения да приготви отбраната си и мощния публичен интерес от бърз правосъден развой " в подобен емблематичен случай, твърди Джак Смит.

Адвокатите на отбраната предложиха дата, която да е доста по-далеч в бъдещето: април 2026 година, много след президентските избори през ноември 2024 година

" Общественият интерес се състои в обективен и неутрален правосъден развой, а не в бързането с произнасянето на присъдата ", настояват те, базирайки се на масата документи, които би трябвало да бъдат прегледани. Ако бъде признат графикът, препоръчан от прокуратурата, прочитането на всички документи би било еднакво на " прочитане на " Война и мир " на Толстой от корица до корица, по 78 пъти дневно " от в този момент до началото на процеса, споделят от отбраната.

Съдия Чъткан ще изслуша тази заран причините и на двете страни, този път устно, преди да дефинира дата. Повечето правни специалисти считат, че срокът от две години и половина, пожелан от юристите на някогашния президент, е несъразмерен, и чакат период, по-близък до желанията на прокурора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР