След като двете деца бяха разменени, започва един по-спокоен процес

...
След като двете деца бяха разменени, започва един по-спокоен процес
Коментари Харесай

Д-р Узунова: След размяната на децата в Шейново започва по-спокоен работен процес

„ След като двете деца бяха разменени, стартира един по-спокоен развой на работа. Разбира се, това събитие ще остане в историята на болничното заведение и ще бъда давано като образец. Получаваме поддръжка от пациентите, не сме усетили отрицателен отзив от тяхна страна “. Това сподели пред Българска национална телевизия доктор Донка Узунова, шеф на Неонатологично поделение във Втора САГБАЛ „ Шейново “, където две бебета бяха разменени.

Тя разяснява обстановката в болничното заведение и в частност в отделението: „ Родилките ни спомагат изцяло да правим инспекция на номерата на гривничките, демонстрират подготвеност, вземат участие непринудено. Грешки постоянно са вероятни, само че работата по протоколи и преговарянето на всяка една стъпка с всеки един нов човек ще помогне да се избегнат “, сподели доктор Узунова.

Тя призна, че случилото се е изключителна подготовка за душeвността и за работния развой. „ Този случай ни научи, че колкото и стройна да е една организация и едвам се опитваме да изключим рисковите фактори, хора стоят и от двете страни на процеса и неточности евентуално постоянно са вероятни. Работата по протоколите ще помогне да се избегнат неточности освен при нас, само че и на всички места “, сподели още началникът на неонатологията в „ Шейново “.

По думите й, протоколите не са тъкмо модифицирани, а преговорени, като са засилени в рисковите точки с спомагателни хора от екипите.

Д-р Узунова бе безапелационна, че тя и сътрудниците й имат поддръжка от останалите звена на болничното заведение, към екипа на неонатологията са се включили и още акушерки и това способства за спокойната работна атмосфера в отделението.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР