След като днес френската звезда в биатлона Мартен Фуркад сложи

...
След като днес френската звезда в биатлона Мартен Фуркад сложи
Коментари Харесай

Звезда на женския биатлон също прекрати кариерата си

След като през днешния ден френската звезда в биатлона Мартен Фуркад постави края на кариерата си с професионалния спорт, през днешния ден финландската ветеранка Кайса Макарайнен направи същото, откакто го разгласи в обществената мрежа "Фейсбук ".

"На този стадион (б.р - в Контиолахти) през 2003 година направих първите си тренировки и през днешния ден моята интернационална кариера ненадейно ще свърши тук. Не по метода, по който съм желала или възнамерявала, без никакви фенове, само че не бихме могли да избираме.

Аз съм добре с това решение, макар че то е емицоионално, а сезонът беше тежък. Но той не може да заличи всички хубави неща, които съм имала в биатлона в предишното.

Днес ще се насладя на последното ми съревнование от Световната купа с цялостно сърце, с всичките ми прелестни сътрудници. Едно последно гонене с мен, девойки!

Когато Световната купа се върне към естествения си темп, си поисквам да имам шанса да се срещна още един път с моите почитатели по някокоъв метод ", написа Макарайнен.



37-годишната финландка стартира кариерата си като ски-бегачка, а се включи към биатлона през 2003 година. Макарайнен е трикратна носителка на Големия бистър глобус (2011, 2014, 2018 година), като има общо 27 победи за Световната купа. Тя приключва кариерата си без олимпийско отличие, само че с 6 медала от международни шампионати (1 златен, 1 сребърен и 4 бронзови).

Макарайнен става шампионка на планетата в Ханти-Мансийск през 2011 година в дисциплината гонене, откакто преди този момент печели сребро в спринта. Последната й победа за Световната купа е от всеобщия старт в Оберхоф на 12 януари 2020 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР