След като бяха вписани промените, които енергийният министър успя да

...
След като бяха вписани промените, които енергийният министър успя да
Коментари Харесай

Новият борд на енергийния холдинг отстрани Валентин Николов

След като бяха вписани измененията, които енергийният министър съумя да направи в борда на шефовете на Българския енергиен холдинг (БЕХ), към този момент е налице и промяна на изпълнителния шеф. Тя е направена незабавно откакто новите членове на борда бяха вписани в Търговския указател, оповестява.

От поста е отхвърлен досегашният изп. шеф и кадър на ГЕРБ Валентин Николов, а холдингът ще се управлява от Иван Андреев. Той е от старите членове на борда, назначени още в края на ръководството на ГЕРБ.

Пред изданието Николов показва, че остава в борда и най-вероятно няма да апелира решението. Очаква състезания за директорските постове на сдруженията в състава на холдинга. И до момента те се ръководят от фрагменти, назначени от ГЕРБ.

В края на седмицата отрасловият министър Андрей Живков разгласи, че ще изиска от новия ръб осъществяването на стратегия за финансово стабилизиране и излекуване на държавните енергийни сдружения.

Новият изпълнителен шеф Иван Андреев влезе в борда на БЕХ дружно с Валентин Николов след състезания в края на ръководството на ГЕРБ. От 2016 до 2018 година е бил изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлодуй ", а също по този начин и член на съвета на шефовете на Директива за птиците " Радиоактивни боклуци ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР