След изслушването в парламента на здравния министър и шефа на

...
След изслушването в парламента на здравния министър и шефа на
Коментари Харесай

Майката на Даная: Нелепо е да отстраниш директор след изфабрикуван финансов доклад, а не след смъртта на дете

След чуването в Народното събрание на здравния министър и шефа на „ Пирогов “, комисията по опазване на здравето изиска проф. Хинков да анулира протокола за освобождението на доктор Валентин Димитров. Вчера в студиото на „ Тази заран “ здравният министър цитира одитния отчет за „ Пирогов “, съгласно който насъбраната загуба в болничното заведение е към 31 милиона.

Това е за интервал от над 20 години, разясни по-късно шефът на незабавния институт и посочи, че за 2022 година годишната загуба е към 6 милиона.

След вътрешния одит - шефът е изискал инспекция от прокуратурата, организацията по държавна финансова ревизия и финансовия министър Асен Василев. В същото време, от здравното министерство споделят, че са предали одита на тези и други институции.

Вие малоумни ли сте?! Какво ми пишете в обществените медии? Ето в този момент поради вас това дете ще почине на масата, споделя доктор на майката

„ Последните неща, които се случват към „ Пирогов “, са доста обидни. Като майка на Даная и като родител считам, че е доста неуместно да отстраниш шеф поради финансов отчет, който е изфабрикуван доста неуместно и нефелно и в това време да не го направиш поради гибелта на едно 15-годишно дете, поради неналичието на кадрова обезпеченост, поради това, че три дни нямаше кой да отиде да я прегледа, поради това, че тя беше върната с хематом в главата и изпратена у дома за една седмица с обезболяващо “.

Това разяснява в „ Тази заран “ Ани Стоянова - майката на 15-годишната Даная, която умря в " Пирогов ". Разказвали сме ви аргументите, заради които дамата има своите подозрения, че детето ѝ е получило съответна здравна грижа в болничното заведение.

Той упорства за писмени пояснения от всички експерти, които са имали отношение към случая

„ След удар в главата ние потърсихме помощ. Направиха единствено рентген и ни изпратиха да се приберем у дома с обезболяващо. Тя си заставам у дома цяла седмица с главоболие. След това потърсихме помощ повторно, одобриха я и няколко часа по-късно към този момент беше в реанимация. От петък сутринта до неделя вечерта не се появи неврохирург, който да я прегледа. Появи се към този момент след абсурда и откакто се подвигна звук “, напомни Ани Стоянова.

След репортаж на bTV в болница ''Пирогов'' е назначена вътрешна инспекция

„ Лекарите категорчно закъсняха с интервенцията на Даная, нямаше кой да я оперира “, съобщи още тя.

„ Все още се чака одита от Медицински контрол, инспекцията в „ Пирогов “ също е завършила, само че отговор от нея нямам “, уточни майката на Даная.

Според нея щом има проблем в „ Пирогов “, проблем има и във всички други проблематични лечебни заведения. Ани Стоянова подозира, че има злоупотреби и с медикамент.

Организатор на демонстрацията e фондация „ Даная “

„ Здравният министър няма потребност от съпротива, той самичък си е съпротива. Не съумя да се оправи с нито един от актуалните проблеми в опазването на здравето – нито с електронните предписания, нито с топлата вода в ИСУЛ. Някой би трябвало да понесе следствията. Проф. Хинков не схваща потребностите от детска болница “, разяснява още тя.

Няма политическа воля за изграждане на болничното заведение, сподели тя

Още от диалога с майката на умрялата Даная – чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР