След изпълнената със скандали 2018 г. ни очаква бурна 2019

...
След изпълнената със скандали 2018 г. ни очаква бурна 2019
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Изборите през май ще са `последен валс` за Слави Трифонов

След изпълнената със кавги 2018 година ни чака бурна 2019 година, в която още през май ще знаем дали държавното управление има късмет да изкара мандата си, като при всяко състояние се намираме в края на една политическа ера.  
 Андрей Райчев: Протестът става продължителен, поддържат го доста хора пред тв приемниците
Това съобщи социологът Андрей Райчев по бТВ. Евроизборите ще изиграят ролята на предварителен избор, като ще премерят политическата обстановка, акцентира той.

Според него свадите от миналата година са довели ГЕРБ до непозната до този миг обстановка – партията на Бойко Борисов да „ доиграва ”, да не е в нахлуване, а в защита. „ Постарому започнаха да сочат другите, това демонстрира доста огромна уязвимост ”, уточни Райчев.

ГЕРБ може най-сетне да запишат цялостен управнически мандат единствено при безапелационна победа на евровота.

Още по-големи са проблемите за „ Обединени патриоти ”: „ Тази коалиция се е разпаднала в дълбочина, преди година и половина се разпаднаха, когато взеха друга позиция по съветския въпрос. Те са краткотрайно дружно, въпросът е докога ”.

„ Последен валс ” ще са изборите през май и за Слави Трифонов – „ или ще се яви, или няма да се явява въобще ”, тъй като локалните избори през есента не са подобаващи за дебют на нов политически план.

Според Райчев е допустима поддръжка на Движение за права и свободи за ръководството до края на мандата и потребление по-късно на най-силната карта на политическата мощ – гласовете й на президентски избори. 

„ Българска социалистическа партия постоянно е страдала от липса на ярки играчи – от времето на Лилов и Луканов, а в този момент има трима плюс една млада вяра ”. Социологът посочи, че приказва за Румен Радев, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Крум Зарков. Според него сега те просто не работят в синхрон.

Нацията е обединена към концепцията, че живеем ужасно незаслужено и гадно, акцентира Райчев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР