След излизането на обновяването потребителите на iPhone и iPad имат

...
След излизането на обновяването потребителите на iPhone и iPad имат
Коментари Харесай

Рекламодателите на Facebook се разтревожиха: потребителите на iPhone не позволяват събирането на техните данни

След излизането на обновяването потребителите на iPhone и iPad имат право на избор дали да разрешат следенето и събирането на техните данни за възстановяване на рекламите. В средата на месец юли аналитичната компания Branch заяви, че единствено 25% от потребителите са дали единодушие за събиране на техните данни и за тяхното следене в уеб пространството. Това провокира суматоха в рекламната промишленост .

Bloomberg обърна внимание, че въздействието на новата политика на Apple усещат най-много рекламодателите на Фейсбук. Според тази информация, най-голямата обществена мрежа към този момент не може да дава на своите клиенти данните, които им дават опция да схванат до каква степен е ефикасна и дали въобще има изгода от тяхната реклама.

Рекламодателите на Фейсбук са забелязали тези промени още предишния месец. Компаниите, които организират рекламни акции във Фейсбук от името на крупни клиенти обявиха, че обществената мрежа повече не може правдиво да разбере какъв брой продажби обезпечава рекламата, тъй като към този момент няма по какъв начин тъкмо да се дефинира кои реклами работят дейно във. Загубата на тези данни оказва огромно въздействие на обществената мрежа и върху нейната опция да демонстрира реклами на своите евентуални нови клиенти. Също по този начин, става по-трудно да се оказва въздействие на хората благодарение на реклами показващи артикули, които те са видели в интернет, само че по този начин и не са ги купили.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР