След изключително успешния им концерт през декември 2023 в култовия

...
След изключително успешния им концерт през декември 2023 в култовия
Коментари Харесай

Живко Петров и най-добрият френски джаз китарист Юго Липи с концерти в Париж и София

След извънредно сполучливия им концерт през декември 2023 в паметния парижки джаз клуб Sunset Sunside, на 25 януари, от 20 часа, в SOFIA LIVE CLUB, българските меломани ще имат редкия късмет да чуят дружно превъзходния Живко Петров и носителят на премията на френската джаз Академия за най-хубав музикант - китариста Юго Липи.

Концертът МЕЖДУ ПРИЯТЕЛИ е първата среща на сцена на двамата надарени актьори, познати и ценени в света на джаза. Свързва ги умеенето да описват истории през ноти, което прави и осъществяванията на тяхното дуо пиано и китара специфични, поднесени с необикновен финес и класа.

В последните 15 години, Юго Липи /Hugo Lippi/ е един от най-ценените китаристи в Европа. През 2020 получава най-високото отличие на френската джаз Академия – премията за музикант на 2019 година „ Джанго Рейнхард “. Свири на китара професионално от 17 годишен в разнообразни клубовете и концертни зали в Нормандия. През 1998 се открива в Париж, където бързо става един от най-разпознаваемите музиканти на именитата със своите джаз клубове улица Ломбар. От началото на 2000-та година до в този момент, не стопира да обикаля влиятелни подиуми в Европа, Япония, Африка и Америка. Свирил е дружно със международни звезди като Sarah Mckenzie, Melody Gardot, Michel Legrand, Eric Legnini, Florin Niculescu, Marcel Azzol, Emmanuel Bex. Работил е с Дейвид Линч за кино лентата му Inland Empire. Участва в турнето на LA LA LAND под дирижиране Джъстин Хъруиц – композитор и притежател на Оскар за музиката във кино лентата.

Живко Петров е композитор, пианист и аранжор. Една от най-значимите фигури на българската модерна джаз сцена. Музиката му се отличава с финес, грациозност, лекост и изтънченост. Колкото ефирна, толкоз и великодушна на цветове, нюанси, облици и страсти. В последните 20 години, той е основател и част от няколко джаз обединения, свири дружно с имена от международната сцена като Сара Брайтман, Chico Freeman, Francesco Bearzatti, Natalie Cole, Natalie „ The Floacist “ и други Сред премиите му са Икар за модерна българска музика (2016 г.) и Аполон Токсофорос за важен принос към българската просвета и представянето ѝ зад граница (2020 г.). Двамата музиканти ще имат един концерт в България, на 25 януари, от 20 часа в Sofia Life Club – съорганизатор на концерта, продуциран от Българския културен институт в Париж. Билети за събитието, могат да бъдат открити в мрежата на EVENTIM и партньорските каси на цена 30 лв.. В деня на концерта и на място цената ще е 40 лв..

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР