След изборите в Бангладеш партията на досегашния премиер - Шейх

...
След изборите в Бангладеш партията на досегашния премиер - Шейх
Коментари Харесай

Без опозиция премиерът на Бангладеш спечели още един мандат

След изборите в Бангладеш партията на досегашния министър председател - Шейх Хасина, завоюва множеството места в Народното събрание, което удължава с още един мандат ръководството ѝ. Но от опозиционната Националистическа партия бойкотираха вота и обявиха, че той е фалшифициран.

Освен това подлагаха на критика кабинета на Хасина, че не може да организира почтени избори и настояха да подаде оставка. На собствен ред министър председателят дефинира главния си конкурент като " терористична организация ". Около 120 млн. души имаха право на глас, само че изборната интензивност се оказа по-ниска от нормалната - към 40%.

 
Правителството, формирано от членове на ръководещи и опозиционни партии, би било мощно. Освен това страната би се развивала доста по-бързо. Все още не разбираме публичните настроения. Трябва да изчакаме, с цел да разберем изгодите и загубите от протеста на изборите.
Манирул Хак, локален гражданин

За първи път Хасина влиза във властта преди близо 30 години, през 1996-а, когато става министър-председател. От 2009 година заема поста без спиране. На фона на ограниченията, свързани с икономическия напредък в Бангладеш - кабинетът ѝ е упрекван, че нарушава човешките права и потиска опозицията. 
На изборите имаше и интернационалните наблюдаващи. 

 
Въпреки че не видяхме случаи на принуждение, видяхме подобна информация в медиите и изразихме пред управляващите нашите опасения. Но никой от нас не е следил персонално нищо друго, с изключение на почтени, транспарантни и виновни избори в сходство с демократичните правила, интернационалните стандарти и събитията в Бангладеш.
Александър Гари, интернационален наблюдаващ от Съединени американски щати

Близо 2000 претенденти участваха във вота, а от тях хората с най-вече поддръжка ще заемат местата в Народното събрание. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР