След изборите българските партии имат основна задача да съставят правителство

...
След изборите българските партии имат основна задача да съставят правителство
Коментари Харесай

Митов: Твърденията, че "Балкански поток" е част от плановете на Путин за война с Киев са опорка - през Украйна и в момента тече руски газ

" След изборите българските партии имат съществена задача да сформират държавно управление и да стабилизират позициите на БГ в Европейски Съюз и НАТО. Пред нас стоят доста ясни задания за влизане в Шенген и еврозоната ". Това сподели по време на избирателен спор по NOVA представителят на ГЕРБ-СДС и лидер на листата на обединението във Варна Даниел Митов. 
 
Ние сега не присъстваме интензивно в НАТО, а това води до това, че губим опция да модернизираме армията си, добави някогашният външен министър.
 
" Не вършим задоволително, с цел да помогнем напъните на Украйна да възвърне териториалната си целокупност. Единственото нещо, което може да стабилизира обстановката е постоянно държавно управление. Пред нас стоят доста ясни задания – влизане в еврозоната и влизане в Шенген ”, съобщи още той.
 
 Никола Минчев Никола Минчев Източник: Zonanews
" България не стои сред НАТО, Европейски Съюз и Русия. Ние сме част от НАТО и Европейски Съюз. Това е изборът на българските жители. Това демонстрира къде е ползата на България – точно в НАТО и Европа ", сподели от своя страна Никола Минчев от коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България ”.
 
 Ангел Георгиев, Възраждане Ангел Георгиев, Възраждане Източник: Zonanews
Ангел Георгиев от проруската партия " Възраждане " съобщи, че вчерашният случай американския дрон над Черно море показвал, че това е спор Русия-САЩ и по какъв начин ни въвличали в спорове. " България би трябвало да пази неутралитет и можем да го реализираме ", добави той, явно забравяйки, че страната ни е член на военнополитическия съюз НАТО и не може да пази никакъв неутралитет. По същият метод, както няма да пазят неутралитет нашите съдружници в Алианса, в случай че България бъде нападната, примерно от Русия. 
 
Никола Минчев съобщи, че ГЕРБ са построиха тръба, която е част от проектите на Путин да заобиколи Украйна.
 
Но бе мигновено опроверган от Даниел Митов: " Тази опорка не съдържа доза истина. Тръбата (Балкански поток, бел. ред.) няма нищо общо с войната ". Той напомни, че и сега тече съветски газ през газопровод в Украйна. " Ние бяхме които инициирахме поддръжка за Украйна, а не Политическа партия – ние внесохме предложенията ", сподели още Митов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР