След едночасов дебат с 32 гласа за, 19 против и

...
След едночасов дебат с 32 гласа за, 19 против и
Коментари Харесай

Столичният обществен транспорт е на път да мине на празнично разписание заради липса на пари

След едночасов спор с 32 гласа " за ", 19 " срещу " и 1 " въздържал се " Столичният общински съвет одобри Икономическата рамка на публичния градски превоз в София.

Тя се одобри с с недостиг от 148 милиона лв., което значи, че естествения публичен превоз в София до края на годината не е обезпечен поради липса на финансиране от страна на страната. Много евентуално е градският превоз да се движи по празнично разписание.

Председателят на комисията по превоз в Столичния общински съвет Карлос Контрера разяснява преди днешното съвещание, че закъснението в разглеждането на рамката се дължи на късното приемане на държавния бюджет.

" И надлежно разправиите с държавното управление за дофинансиране по реда на правилник 1370, Европейският правилник за публичния превоз.

" Дефицитът значи, че естественият публичен превоз в София до края на годината не е обезпечен заради липса на финансиране, като по тази причина факторите са напълно справедливи. На първо място, към момента пътникопотокът не се е възстановил до равнищата от 2019-та година, което значи по-малко доходи от билети и карти за системата. На второ място ние имаме обединение на икономическа и енергийна рецесия, защото от една страна цените на горивата - природен газ, електрическа енергия, порастват. Вече наклонността е възходяща и при дизела и разноските, които предвиждаме, може да се окажат даже повече към края на годината ", изясни Контрера.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР