След една епична последна обиколка на мократа писта Мотеги пилотът

...
След една епична последна обиколка на мократа писта Мотеги пилотът
Коментари Харесай

Страхотен Довициозо спря Маркес в Япония и върна интригата

След една епична последна обиколка на мократа писта " Мотеги " водачът на Ducati Андреа Довициозо спря защитаващия купата си в MotoGP Марк Маркес и победи в Япония - първото от трите поредни надпревари в Азия и Австралия. Двамата разменяха лидерската позиция между тях неведнъж в хода на надпреварата, само че в последния бранш на пистата секунди преди карирания байрак италианецът даде всичко от себе си и не изгуби централизация и за миг, с помощта на което към този момент се намира на единствено 11 точки зад Маркес в генералното класиране и борбата за купата стана още по-интересна.



Третият главен кандидат за купата до неотдавна - водачът на Yamaha Маверик Винялес - напредна от 14-ата позиция, от която започва, до осмата и за по-голямата част от надпреварата остана на нея, като в последна сметка финишира девети. Съотборникът му - Валентино Роси пък катастрофира още в началните стадии на надпреварата, до момента в който държеше седмо място. Инцидентът му стана още веднъж на завой номер 8, където през вчерашния ден претърпя първото си рухване след счупването на крайници си.

Стартиралият обещаващо от полпозишън Йоан Зарко изгуби преимуществото си още на старта, а Данило Петручи със сателитен Ducati съумя да се качи на подиума с третата си позиция. Впечатляващо съревнование направи и дуото на Suzuki, което кара с нови аеродинамични детайли - Андреа Яноне финишира четвърти, а новобранецът този сезон в кралския клас Алекс Ринс - пети - най-хубавото съревнование за сезона и за двамата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Good to see @valeyellow46 get up and walk away unscathed!#JapaneseGP pic.twitter.com/xgdMD7aopf
— MotoGP™ (@MotoGP) 15 октомври 2017 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР