След двата летни дни през уикенда, лошото време се връща

...
След двата летни дни през уикенда, лошото време се връща
Коментари Харесай

Жълт код за обилни дъждове и гръмотевични бури е обявен за почти цялата страна

След двата летни дни през уикенда, неприятното време се връща още при започване на тази седмица. За през днешния ден е разгласен жълт код за значителни дъждове и гръмотевични стихии за 21 области. Предупреждението не важи само за областите Видин, Монтана, Кюстендил, Благоевград, Добрич, Варна и Бургас, демонстрира информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Днес денят ще стартира със слънце, само че над Северна България още преди обяд, а над Южна – по-късно денем, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Не е изключено да има и градушки. Максималните температури ще са сред 28 и 33°, а в София - към 28°.

През нощта против вторник преваляванията ще продължат. През деня се чакат значителни количества. Вторник е и денят, в който оптималните температурите ще се намалят доста и ще бъдат сред 23 и 28°.

В сряда слънцето ще стартира да се демонстрира, главно заран. Ще стартира и постепенно стопляне, само че в източните региони, ще се задържи по-хладно от нормалното за края на юли.

До петък още веднъж на доста места в страната ще има превалявания, съпроводени и от гръмотевични стихии. Възможни са и градушки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР