След два месеца ще имаме проблем, предупреждава водещият германски вирусолог

...
След два месеца ще имаме проблем, предупреждава водещият германски вирусолог
Коментари Харесай

Водещ вирусолог в Германия: След два месеца ще имаме проблем

" След два месеца ще имаме проблем ", предизвестява водещият немски вирусолог Кристиан Дростен, представен от Дойче веле. Според него, към този момент има съществени признаци за наново разпространяване на ковид измежду немското население.

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия набъбна за денонощие с 630, до общо 192 079, съгласно оповестени през днешния ден данни на института за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ", съобщи Ройтерс. Починали са 13 пациенти, с което общият брой на жертвите доближи 8927.

Водещият немски вирусолог Кристиан Дростен се притеснява, че след експлоадирането на болестта в кланиците " Тьонис " коронавирусът може да се популяризира още веднъж измежду немското население. За това приказват и данните от други места, включително и Берлин, където към този момент има съществени признаци за завръщане на ковид.

В началото на седмицата и немският институт за инфекциозни заболявания " Роберт Кох " предизвести, че рискът от втора вълна на болестта е сериозен. Няма научни доказателства, че разпоредбите за обществено разграничаване, наложени, с цел да спомогнат за закъснение на разпространяването на новия ковид, би трябвало да бъдат анулирани, сподели ръководителят на института.

Затова в този момент би трябвало да сме изключително бдителни - другояче рискуваме втора вълна на епидемията, предизвестява Дростен и дава образец с южните щати в Съединени американски щати, където макар високите температури нещата се развиват трагично. " Там прекомерно рано разхлабиха рестриктивните мерки ", уверен е немският вирусолог.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР