След десетдневно издирване, куче и собственикът му се намериха. Историята

...
След десетдневно издирване, куче и собственикът му се намериха. Историята
Коментари Харесай

Загубеното куче се прибра у дома след 10 дни в неизвестност - slava.bg

След десетдневно търсене, куче и притежателят му се откриха. Историята на Явор Гечев от фондация "Четири лапи " и домашния му любим Шерлок трогна потребителите в обществените мрежи, а десетки хора потеглиха по следите на изгубения домакински любим, съобщи bgonair.bg.

Преди 2 седмици на нормалната разходка в парка към НДК, двегодишният Шерлок се отскубва от притежателя си и поема в незнайна посока.

"Той просто избяга безусловно пред дома ми, в прочут квартал, упованията ми бяха, че по-скоро ще тръгне в посока към у дома. Буквално метри го деляха, само че той е тръгнал в противоположна посока ",

Очакванията, че Шерлок ще се прибере самичък не се оправдават, а за Явор Гечев стартира огромното търсене.

"Започнах да диря подпомагане от хората посредством обществените медии, тъй като човек самичък не може да се оправи с търсенето на куче, което е избягало в незнайна посока. Разчитах доста на поддръжката на приятелите си. Поне по 8 часа дневно обикалях освен аз, само че и мои близки ", сподели той.

И тъкмо когато вярата стартира да се изпарява, идва и положителната вест. След 10 дни в в неопределеност, Шерлок е отрит на километри от вкъщи си.

"Вчера следобяд го намерихме, прекара една нощ в бездънен сън. В квартал "Фондови жилища " от жена, която е видяла обявата за него, познала го е. Поскитал е много, само че в последна сметка е направил това, което действително чаках да направи – да се спре в някой квартал, в който е по-спокойно и да се задържи там ", споделя още Гечев.

След раздялата Шерлок и Явор още веднъж са дружно. Собственикът на кучето признава, че да загубиш домакински любим е постоянно срещано събитие, а стопаните би трябвало да подхващат ограничения, с цел да могат да намират животните си.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР