След дебюта на колата Honda Civic за Type R Challenge

...
След дебюта на колата Honda Civic за Type R Challenge
Коментари Харесай

Нов рекорд за Honda Civic Type R

След дебюта на колата Honda Civic за Type R Challenge 2018 на автосалона в Женева, бързият хечбек направи нов връх за сериен автомобил с предни задвижващи колела с време 2:01.51 мин. Това стана на пистата " Маникур " във Франция. Зад кормилото на Type R бе водачът в сериите WTCR Естебан Гуерери.

Пистата " Маникур " е с дължина 4.4 км и е комбинация от остри противоположни завои, браншове с високоскоростни шикани и дълги прави. Civic Type R е оборудван с 2.0-литров VTEC TURBO мотор с 320 кс и въртящ миг от 400 Нм. Мощта на колата оказа помощ на Гуерери да употребява характера на пистата. За високата скорост оказа помощ и аеродинамичният пакет на автомобила, който е с най-хубавият баланс сред челно противодействие и обтекаемост, непоклатимост и прилепяне, нещо доста значимо за френската писта. В Civic Type R има режим +R, система с адаптивни амортисьори, които разрешават по твърдо и по несъмнено държание в завоите и по-добро ръководство.


Естебан Гуерери споделя: " Най-доброто в Type R е, че ви дава убеденост. Тя е доста дружелюбна и обезпечава добра противоположна връзка. Хората назовават Type R най-хубавия хечбек и ние го доказахме. Истината е, че колата продължава да минава прокарва границите на това, което е допустимо от автомобил със задвижване на предните колела. Най-важното е, че можем да използваме режим +R на пистата, а по-късно да преминем в режим Comfort и да се приберем у дома ".

След този първи триумф в Type R Challenge 2018, ще забележим в тима на Honda и други звезди на пистата, които ще се пробват да подобрят върха за сериен автомобил в предно задвижване на именити европейски писти. Това ще го вършат със серийната спецификация за Honda Civic Type R. Същото предизвикателство през 2016 година Honda сложи върхове на " Ещорил ", " Хунгароринг ", " Силвърстоун " и " Спа Франкоршамп ", само че с предходната генерация на Civic Type R. За 2018 година първия връх бе на " Маникур ", а по-късно Honda ще започва на още четири писти.



Естебан Гуерери в Type R Challenge 2018 на " Маникур "

Пилотите, които ще забележим на другите писти на Type R Challenge 2018 са все звезди, в това число и някогашният международен първенец във Формула 1, а в този момент водач на NSX Super GT Дженсън Бътън (Великобритания), водачът от WTCR Тиаго Монтейро (Португалия), звездата от NSX Super GT Бертран Багет (Белгия) и легендата на BTCC Мат Нийл (Великобритания).
Най-доброто достижение на " Маникур " е вторият връх за обиколка, подложен от новия Honda Civic Type R. През април 2017 година серийният автомобил стана най-бързият модел със предно предаване на Нюрбургринг Нордшлайфе, именуван " Зеленият пъкъл " с достижение 7:43.8 секунди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР