След дългоочакваният анонс на чатбота Earnie Bot, китайската компания Baidu

...
След дългоочакваният анонс на чатбота Earnie Bot, китайската компания Baidu
Коментари Харесай

Baidu отлага официалното пускане на Ernie Bot, акциите на компанията падат  

След дълго чаканият анонс на чатбота Earnie Bot, китайската компания Baidu анулира формалното стартиране на продукта най-малко към този момент. Earnie е акроним за “Enhanced Representation through Knowledge Integration ” (подобрено показване посредством консолидиране на знания).

Според Ройтерс, Baidu анулира плануваното стартиране на продукта онлайн, което беше планувано за понеделник, 27 март. Първоначално беше оповестено, че събитието е отворено както за медиите, по този начин и за елементарните консуматори. По-късно беше разкрито, че стрийминг събитието е налично единствено за избрани компании, участващи в тестването на Earnie Bot.

Според Ройтерс, прекосяването от общественото събитие към среща на затворени порти е направена, с цел да се съобразят с всички 120 хиляди компании, които са изразили предпочитание да тестват чатбота.

След тази анулация обаче акциите на фирмите паднаха с 4,5% в понеделник сутринта.

Китайският колос разгласи чатбота си, който е сходен на ChatGPT, още през февруари 2023 година Ernie Bot беше оголен посредством презентация онлайн на 16 март.

Цената на акциите на компанията падна малко след първото показване на 16 март. Публиката бе разочарована от лимитираното показване на Ernie Bot – потребителите съумяха да видят само къси авансово записани видеоклипове. След този ден обаче акциите бързо се възвърнаха.

Твърди се, че Ernie Bot е един от най-големите съперници на ChatGPT, който завладя интернет на международно равнище. Китайският чатбот, задвижван от изкуствен интелект, е създаден за осъществяване на необятен набор от задания, в това число решение на математически задания, писане на стихове, генериране на изображения и видеоклипове от текстови команди.

Скорошен репортаж даже сподели, че Ernie Bot е доста по-точен от ChatGPT – отговорите му са по-добри, по-задълбочени и дават повече информация за въпроса на потребителя. Baidu бави стартирането на чатбота, тъй като се опасява, че продуктът не е безукорен. Желанието на компанията е не да бъдат бързи в стартирането на съперник на ChatGPT, а да основат най-хубавия артикул в тази област, декларира изпълнителният шеф на Baidu, Робин Ли.

Най-явното преимущество, което Ernie Bot има пред ChatGPT е способността му да може да генерира изображения и видеоклипове от текстови команди.

Акциите на компанията паднаха след представянето на чатбота не тъй като той не е толкоз добър, а тъй като аудиторията имаше доста високи упования. Вероятно компанията се е постарала в създаването на бота, само че презентацията му беше прекомерно нищожна – късите видеоклипове не съумяха да впечатлят феновете и надлежно упованията им не бяха оправдани.

Ще бъде в действителност забавно да забележим по какъв начин ще се развие борбата на сцената на изкуствения разсъдък и кой чатбот ще победи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР