След дълго чакане относно кой ще стане официално действащ администратор

...
След дълго чакане относно кой ще стане официално действащ администратор
Коментари Харесай

Окончателно: Джим Брайденстайн, отрицател на глобалното затопляне, но върл фен на пилотирани полети до Луната, оглави НАСА

След дълго очакване по отношение на кой ще стане публично настоящ админ на НАСА, към този момент всичко завърши. Сенатът на Съединени американски щати избра Джим Брайденстайн.

Брайденстайн беше определен напълно на ръба, с 50 на 49 гласа. Това опонира на дългогодишната традиция в Съединени американски щати ръководителите на НАСА да се избират с цялостно или съвсем цялостно единогласие. 

Причината за мощната съпротива против Брайденстайн, най-много от страна на демократите, е обвързвана с това, че той е отрицател на световното стопляне. Със сигурност изборът ще направи нещастни доста работещи в климатичните департменти. Политиката на сегашния президент Доналд Тръмп е да орязва бюджета на спътниците, учещи климата.

Джим Брайденстайн обаче е безжалостен галактически запалянко и e гневен покровител на концепцията за пилотирани задачи до окололунното пространство и повърхността на Луната. При това е в цялостна подготвеност да се захване за работа, което не може да се каже за предходни админи на НАСА. 

Тепърва следва да забележим по какъв начин ще се отрази изборът на Брайденстайн върху политиката на американската галактическа организация. Но най-малко главните трендове са ясни – по-малко проучване на земния климат, повече фокус върху Луната и пилотираната космонавтика.  

Джим Брайденстайн

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР