След четири поредни победи на Уимбълдън“ тръгналата от квалификациите Виктория

...
След четири поредни победи на Уимбълдън“ тръгналата от квалификациите Виктория
Коментари Харесай

Виктория Томова отстъпи на Серина Уилямс

След четири следващи победи на „ Уимбълдън “ тръгналата от квалификациите Виктория Томова завърши присъединяване си на шампионата от Големия шлем в Лондон.

Българката отстъпи на седемкратната шампионка в надпреварата и №25 в схемата Серина Уилямс от Съединените щати с 1:6, 4:6 след 68 минути игра на централния корт.

Софиянката стартира добре мача и взе първото си подаване за 1:1. След това обаче Серина завоюва с мощни начални удари и форхенди пет следващи гейма, а с това и сета, който продължи 24 минути.

В началото на идната част 23-годишната Томова отрази три точки за пробив и взе подаването си, с което повярва във опциите си. Уилямс направи брейк за 2:1. В идващия гейм Вики стигна до първата си точка за пробив, само че не съумя и съперничката ѝ затвърди.  При 3:5 Томова сервираше за оставане в срещата. Американката стигна до мачбол, само че първата ни ракета се оправи и след това взе подаването си. В идващия гейм Серина. Тя поведе с 40:15 и осъществя втората си опция.

Българката приключи с 14 печеливши удари при 7 непредизвикани неточности.

За отличното си показване на Уимбълдън Виктория заслужи 110 точки за международната класация, където е №135 в този момент, както и 63 000 паунда от наградния фонд.

Последните български представители в Лондон са юношите и девойките. Адриан Андреев и Гергана Топалова ще играят в главната скица, а Симон Антъни Иванов и Даниела Димитрова ще вземат участие в квалификациите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР