След час България ще отбележи с концерт в Брюксел началото

...
След час България ще отбележи с концерт в Брюксел началото
Коментари Харесай

Концерт в Брюксел за Българското председателство на Съвета на ЕС

След час България ще означи с концерт в Брюксел началото на Българското председателството на Съвета на Европейския съюз. В Центъра за изящни изкуства в белгийската столица слова ще произнесат президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов. Преди това, президентът беше на визита при белгийския крал Филип, а министър председателят на конференция за ролята на Балканите. Подробности за събитията ще научим от кореспондента ни Деси Апостолова.

Започва най-значимото събитие за Българското европредседателство в Центъра за изящни изкуства. Концертът е с присъединяване на Софийската филхармония, хорът " Ваня Монова " и световноизвеснтото сопрано Соня Йончева, както и пианистът Людмил Ангелов. Събитието се чака с огромен интерес от всички, тъй като е върхът на културните прояви за Българското председателство.

По-рано денем президентът Румен Радев се срещна с белгийския крал Филип, където двамата са разискали двустранните връзки. Те се срещат за повторно след срещата на върха на водачите от НАТО предходната година. Българският президент за вятори път е възобновил поканата си към белгийския крал да посети България. Двамата са разискали значими тематики от Българското председателство. Според Радев кралят на Белгия се интересувал най-вече от младежите в Европа и тяхното бъдеще. В Белгия има доста българи, които учат и работят там. Двамата споделят и обща пристрастеност - тази към авиацията. Двамата са засегнали и тази тематика. След аудиенцията президентът и неговата брачна половинка са се срещнали с представители на българската общественост.
 Президентът Румен Радев на визита при краля на Белгия Президентът Румен Радев на визита при краля на Белгия
Тази вечер България ще означи с концерт в Брюксел началото на Българското председателството на Съвета на Европа. В Центъра за изящни изкуства в белг...

Премиерът Борисов също бе в Брюксел, където взе участие в конференция за Западните Балкани. Основните тематики са били миграцията и Шенген. За Западните Балкани позицията на Борисов е, че те би трябвало да имат ясна вероятност по кое време би трябвало да бъдат признати в Европейски Съюз. Очакванията са по време на Българското председателство да бъде постигнатото по този начин мечтаното политически единодушие за миграцията.
 Премиерът Борисов в Брюксел: Ние сме необичаен образец на толерантна страна Премиерът Борисов в Брюксел: Ние сме необичаен образец на толерантна страна
Премиерът Борисов взе участие в Брюксел в конференция за новата роля на Балканите в политиката на сигурност и в оправянето с казуса с мигрантите. Той се...

След интензивния ден министър председателят и президентът ще произнесат къси речи при започване на концерта за Българското председателство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР