След броени дни навлизаме с пълна сила в месец декември.

...
След броени дни навлизаме с пълна сила в месец декември.
Коментари Харесай

Ето кога ще вали първият истински сняг....

След броени дни навлизаме с цялостна мощ в месец декември. Макар и в изискванията на пандемия, наближават светли и хубави празници и непроменяемо всички се питат по кое време ще завали първият същински сняг. Краткият отговор на синоптиците е – напълно скоро.

Тази нощ ще доминира ясно и съвсем безшумно време. Минималните температури ще са най-вече сред минус 5 и 0 градуса. На места към Дунав и в котловините на Югозападната България още веднъж ще има ниска облачност или ще се образува мъгла, която ще се задържи до към обяд. Над останалите региони денем ще е най-вече слънчево, само че още преди обяд от север-северозапад ще стартира нарастване на високата облачност. След обяд ще стартира да се усилва и междинната и до вечерта над доста региони на страната ще се заоблачи, само че ще превалявания не се чакат. През деня в Дунавската низина и източните региони краткотрайно ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 8 и 13 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще стартира нарастване на високата облачност, а до вечерта ще се усили и междинната. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Максимални температури на въздуха: 12-14градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, по северното крайбрежие - 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време, само че още преди обяд север-северозапад ще започни нарастване на облачността, което до вечерта ще обхване множеството планински региони. Ще духа най-вече сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10, на 2000 метра - към 4 градуса.

В неделя ще бъде облачно. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще останат съвсем без смяна. На обособени места в южните и източните региони ще превали слаб дъжд.

През нощта против понеделник и в понеделник с увеличаване напразно от северозапад, в източните региони от север-североизток ще нахлува леден въздух. Ще стартират превалявания от дъжд, които в Северна България и високите полета с понижението на температурите ще минават в сняг, ще се образува и тънка снежна завивка.

Във вторник, сряда и четвъртък температурите едва ще се покачат. Ще остане облачно, ще има и слаби валежи, най-вече от дъжд, през първия ден тук-там в Северна България и в планинските региони - от сняг. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР