След болничен и бащинствоЩе обжалва решениетоОтстраняването ми е политическо, заяви

...
След болничен и бащинствоЩе обжалва решениетоОтстраняването ми е политическо, заяви
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно полицай №1 на Пловдив

След болничен и бащинство
Ще апелира решението

Отстраняването ми е политическо, съобщи Йордан Рогачев

Шефът на ОДМВР-Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Министерство на вътрешните работи шефът бе вдигнал мерника на Рогачев още с встъпването си в служба. Тогава Рашков разпореди инспекция в пловдивската полиция и служители на реда от Трето РПУ в града под тепетата бяха арестувани. По това време Рогачев бе в болница, а след това излезе по бащинство. Рашков издаде заповед за отстраняването му, само че административен съд я анулира. Сега като причина за дисциплинарното уволняване на Йордан Рогачев се показва, че той редовно не е стоял на работното си място от 9,30 до 16 часа, само че през това време пътувал със служебни коли, без това да е належащо.

Рогачев твърди, че против него имало сигнал от чиновник, който осъществявал систематичен психически и полов тормоз върху служителка на регионалната дирекция. Отделно против него и брачната половинка му е почнала и инспекция от Национална агенция за приходите.

Рогачев ще апелира уволнението си в 14-дневен период. “ “Ще се боря до дъно, с цел да защитя преди всичко фамилията си и след това като чиновник да се защитя. Не съм от тия, които мълчат и се съгласяват”. Той е безапелационен, че уволнението му е политическо, защото под негово управление ОДМВР-Пловдив се трансформирала в една от водещите в битката против престъпността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР