След близко двучасов разговор чрез видеовръзка американския президент Джо Байдън

...
След близко двучасов разговор чрез видеовръзка американския президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Няма сближаване между САЩ и Китай по въпроса за Украйна

След близко двучасов диалог посредством видеовръзка американския президент Джо Байдън и китайският му сътрудник Си Дзинпин не приближиха и не трансформираха позициите си. Американската страна се надяваше да промени китайските позиции по отношение на спора Русия - Украйна, само че наподобява, че на този стадий това няма по какъв начин да се случи.

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки сподели, че „ Китай би трябвало самичък да вземе решение за това къде желае да застане и по какъв начин желае историят да оцени дейностите му “, а Робърт Дейли, шеф на  Института " Кисинджър " разяснява, че  “ако напредъкът е мерило за триумф, тогава това - не, не беше триумф... “. Дейли счита, че в тези диалози има непрекъсната невъзможност, където продължават  да  се повтарят позиции, които другата страна настойчиво отхвърля да одобри.

Според американската администрация диалогът сред Байдън и Си е посочил нежеланието за какъвто и да е значителен прогрес в позицията на китайския началник да предприеме по-активна роля в оправянето с рецесията в Украйна и оценката е липса на каквито и да е резултати от разговора сред двамата ръководители.

Джо Байдън заплаши със съществени последствия, в случай че китайците дават военна или икономическа помощ на Русия, а Си упрекна Съединени американски щати за рецесията и му отговори с китайска сентенция: " Този, който е вързал камбаната на тигъра, би трябвало да я смъкна “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР