След арест и екстрадиионно дело съдебните власти в Дания утре

...
След арест и екстрадиионно дело съдебните власти в Дания утре
Коментари Харесай

Утре Дания ни предава обвиняемия за убийството в Цалапица

След арест и екстрадиионно дело правосъдните управляващи в Дания на следващия ден ще ни предадат Рангел Бизюрев - основния заподозрян за убийстото на Димитър Малинов (24 г.) от Цалапица.

Случаят провокира голям публичен отзив, като сериозна част от него бе поради бягството на причинителя и по тази причина че двама близнаци, които са помагали на Рангел да скрие действието, получиха обвинявания за укривателство - не и за съучастничество.

Самото ликвидиране е от 20 юли 2023 година Бизюрев обаче имаше шанс - като се изключи че един път полицията изцяло неуместно го изпусна, укриването му съответства и с интервал, в който поради законови проблеми у нас западните сътрудници отказваха да извършват българските ЕЗА (европейска заповед за арест).

В последна сметка на 29 ноември 2023 година той бе арестуван в град в Кралство Дания, а тамошните управляващи ще ни го предадат след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, пишат през днешния ден от прокурорския пресцентър.

Ето и истинското известие:

Съдебните управляващи в Дания предават на България търсен с Европейска заповед за арест по обвиняване на Окръжна прокуратура – Пловдив за съзнателно ликвидиране в с. Цалапица

В осъществяване на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив до правосъдните управляващи в Кралство Дания, на 20 март 2024 година на правосъдните управляващи в България ще бъде предаден обвиненият Р.Б. Той ще бъде доведен на летище „ София “ от екип на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването. 

30-годишният Р.Б. е притеглен като обвинен задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил Д.М., на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116 алинея 1, т. 6 прочие 3 вр. член 115 от Наказателния кодекс. След покачване на обвиняването той бе разгласен за търсене, а на 29 ноември 2023 година е арестуван в град в Кралство Дания. Тамошните управляващи го предават на България след  решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно. 

След привеждането на обвинения Р.Б. в бранш „ Арести “,  Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР