„След 2 години всички USB-устройства ще могат да се зареждат

...
„След 2 години всички USB-устройства ще могат да се зареждат
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Всички USB-устройства ще се зареждат с универсално зарядно след 2 г.

„ След 2 години всички USB-устройства ще могат да се зареждат с универсално зарядно, преносимите компютри също, само че 16 месеца по-късно от останалите устройства”, съобщи Андрей Ковачев по време на полемиката " Европейските ограничения в отбрана на българския потребител” в дома на Европа.

Ковачев посочи, че законодателният акт за хармонизация включва таблети, цифрови фотоапарати, мобилни оператори, ръчни конзоли за видео игри, портативни високоговорители, електронни четци, портативни навигационни устройства и други

Колективни искове от потребителски организации и различното решение на разногласия са тематиките, по които ще приказваме през днешния ден, съобщи Антоан Атанасов от съдружие “Активни потребители”.

Той акцентира, че от 2008 година са се трансформирали единствено две разпореждания по отношение на отбраната на българските консуматори. Той съобщи, че има ниски равнища на предявителни искове от потребителни организации поради боязън от банкрут и неполучаване на помощ от институциите. “Точно за това би трябвало да има ефикасен механизъм за решение на проблема”, добави той.

Относно различното решение на разногласия, представителят от сдружението акцентира, че са основани помирителни комисии, които непринудено да решат разногласията сред двете страни, само че тяхното пожелателно присъединяване е проблем. Той предложи да се вкара наложително медиаторско присъединяване за решение на разногласията сред двете страни.

Сдружението се застъпва за наложителна процедура за различно разрешаване на разногласия (АРС), тъй като по този начин ще се вдигне качеството на пазара. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР