След 18-годишно управление на ГЕРБ в София това наследство няма

...
След 18-годишно управление на ГЕРБ в София това наследство няма
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ваня Григорова има много по-голям потенциал за растеж от Терзиев

" След 18-годишно ръководство на ГЕРБ в София това завещание няма по какъв начин да не тежи. Много преди локалните избори – преди да знаем претендентите, имахме мощно преимущество на ПП-ДБ в София. Това се видя ясно на парламентарните избори през април, тогава ПП-ДБ имаха 190 000 гласа, а ГЕРБ-СДС – 120 000 гласа ". Това съобщи политологът Димитър Ганев в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

Той изясни настройката на гласоподавателите. " Не зная дали е предстоящ този резултат, само че настроенията и упованията не може да са били разнообразни от това, че ГЕРБ влиза в борба, в която не е любимец ", изясни Ганев.

Относно загубата на Антон Хекимян в София политологът не има вяра в тезата, че се издигат претенденти, които да изгубят. Политологът разтълкува поста на претендента за кмет на София от ГЕРБ-СДС и на водача на ГЕРБ кого да поддържат гласоподавателите на балотажа. Според него може би не се е стигнало до единодушие, даже да е имало диалог за поддръжка в градовете, където претендентите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС не са изправени един против различен.

Най-голямата партия, която не отива на балотаж в София, е ГЕРБ, може би по тази причина, в случай че Ваня Григорова завоюва, много от гласовете за нея ще са от ГЕРБ. Терзиев влиза със сериозна преднина пред Григорова, само че тя има по-голям капацитет за напредък, в сравнение с Терзиев. Тя съумя да изземе огромна част от електората на " Възраждане ", изясни той и даде образец, че ГЕРБ, " Възраждане " и Има Такъв Народ може да гласоподават за нея. Очакванията за " Възраждане " бяха повече от техните резултати, изясни Ганев.

Дори на първия тур вотът за Ваня Григорова единствено на половина е червен, счита той. Половината от вота за нея е така наречен углавен избор, изясни той.

Ганев не вижда заплаха от предварителни парламентарни избори. Причината е, че няма по какъв начин да се възпроизведе друго болшинство с изключение на актуалното. 39% е интензивността в София – 7% по-ниска от националната, сподели Ганев и изясни, че сегашният избор има катастрофично ниска интензивност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР