След 17-годишен престой в Барселона“ Лионел Меси се разделя с

...
След 17-годишен престой в Барселона“ Лионел Меси се разделя с
Коментари Харесай

Меси официално напуска „Барселона“

След 17-годишен престой в „ Барселона “ Лионел Меси се разделя с испанския футболен клуб поради „ финансови и структурни спънки “.

В изказване на отбора, озаглавено „ Легенда на „ Барса “, се показва, че аржентинецът е имал основна роля в спечелването на над 35 значими трофеи. Личните му достижения, въпреки това, включват шест оценки „ Златна обувка “. Дебюта си с червено-синята фланелка на тима Меси прави на 16 октомври 2004 година в мач против „ Еспаньол “.

Неговото бъдеще в клуба бе неразбираемо в продължение на повече от месец, откакто договорът му изтече на 1 юли, като към две седмици по-късно стана ясно, че е подписано устно съглашение, което бе знак, че 34-годишният състезател въпреки всичко може да остане за нови 5 години, само че при понижаване на заплатата му с 50%.

„ И двете страни надълбоко съжаляват, че желанията на играча и на клуба в последна сметка няма да бъдат изпълнени “, означават от „ Барселона “.

Пречката пред подписването на нов контракт са регулации на Висшата дивизия на Испания (LaLiga), съгласно които възнагражденията на „ каталунците “ би трябвало да бъдат понижени, преди да се преназначават футболисти и да се записват нови играчи.

Оставането на Меси бе измежду целите на мениджъра Хоан Лапорта това лято. Крайното решение обаче към този момент е реалност.

Слухове, че капитанът на „ Барселона “ има предпочитание да се отдръпна се появиха след загубата с 2:8 от „ Байерн “ в четвъртфиналите в Шампионската лига. В обществените мрежи циркулираше и писмото, което се твърди, че Меси е изпратил до тогавашния президент отбора, Хосеп Бартомеу. „ Лични аргументи ме принуждават да взема това мъчно решение “, написа аржентинската звезда.

Меси е 6-кратен притежател на оценките „ Златна топка “  „ Златна обувка “, а с фланелката на „ Барселона “ е печелил 4 пъти Шампионска лига, 3 пъти Суперкупата на Европа, 6 пъти Купата на Краля, 8 пъти Суперкупата на Испания и 3 пъти Световното клубно състезание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР