Слави Трифонов направи равносметка на изминалите две години, откакто близо

...
Слави Трифонов направи равносметка на изминалите две години, откакто близо
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Погазиха референдума!

Слави Трифонов направи равносметка на миналите две години, откогато близо 3 милиона и половина българи гласоподаваха на инициирания от него референдум. Ето какво написа водещият.
" 6 ноември 2016 година Национален референдум.
Участват 3 489 000 българи, дори и повече, само че това е различен въпрос.
За мажоритарен избор в два тура гласоподават 2 509 955 души.
За понижаване на партийната дотация на 1 лев за получен глас гласоподават 2 516 957 души. Е, и?
Какво имаме през днешния ден?
Имаме си пропорционални избори, с помощта на които в Народното събрание имаме неповторими депутати.
Имаме депутати със свален имунитет поради повдигнати обвинявания за осъществени разнообразни закононарушения от тяхна страна.
Имаме двама депутати, наказани за безчинство.
Имаме народен представител, който е ходил един път на работа, само че получава заплата. Може би, тъй като написа закони. Точно в деня, в който чествахме националните будители и велики български издатели като Иван Богоров, Георги Раковски, Петко Славейков, Любен Каравелов, Христо Ботев, Константин Фотинов, Христо Данов, в Парламента с единогласие беше признат медийният закон на този народен представител, който се явява актуалният будител и издател.
Имаме народен представител, който счита, че 80% от българите са дебили.
Имаме и народен представител, който счита, че българите, които са останали в родината си, не стават и за „ клин за зеле “.
Имаме народен представител, който не позволи в Парламента майките на децата с увреждания поради дрескод.
Имаме и народен представител, който смяташе, че Цветан Цветанов би трябвало да лежи в пандиза, а през днешния ден е зависещ на Цветан Цветанов в парламентарната група, против която плюеше. Сега същият този народен представител смята, че страната би трябвало да финансира единствено положителни филми.
Имаме народен представител, който срича, само че пък свири мачове от българското футболно състезание.
Имаме народен представител, който подаде оставка, само че в нарушаване на Конституцията не му я одобриха и още е народен представител. Същият този народен представител е основателят на „ дрийм тийм “- а от кумица, кумец, първа братовчедка и други приятели в общината в Хасково.
Имаме и различен народен представител с прелестно семейство - татко му е парламентарен арбитър, майка му е началник на Комисията за защита на конкуренцията.
Имаме народен представител, който счита, че всичко е тъкмо – щото бягства от пандиза е имало още от времето на Граф Монте Кристо.
Имаме народен представител, който счита, че Пекин е във Виетнам и че Второто българско царство се възражда през 1908 година
Имаме народен представител, който смята, че Народният съд от 1944-1945 е „ належащо и неизбежно военновременно правораздаване “.
Имаме народен представител, който е на кон. А преди да се качи на коня, още на 28 години си купи „ Техноимпекс “.
Имаме народен представител, който преди дни оцени човешкия живот на 20 000 лв..
Имаме народен представител - „ мозък “.
Имаме народен представител - кикбоксьор.
Имаме народен представител - артист, който преди време би пред НАТФИЗ един прошарен „ родолюбец “, а в този момент двамата са сътрудници в ръководещата коалиция.
Имаме депутати - лобисти.
Имаме депутати - политически хамелеони.
Имаме депутати - някогашни сътрудници на Държавна сигурност.
Имаме и цяла парламентарна група, формирана от аптекари или родственици на тия аптекари. За двама от тези аптекари преференциално са дали своят вот под 100 души, само че са депутати.
Мога да продължа още дълго, тъй като това е една дребна част от народните представители, които имаме. С тези народни представители приветствам всички политолози, социолози и всичколози, които драпаха да остане тази невероятна пропорционална система. А в този момент са се сврели в дупките си.
Между другото, всякога, когато стане въпрос за пропорционална и мажоритарна изборна система, в съзнанието ми изниква 7-ото Велико Народно заседание, когато 200 от 400 депутати бяха определени с мажоритарен избор в два тура. Сред депутатите във Великото национално заседание бяха имена като Йордан Радичков, Валери Петров, Леда Милева, Анжел Вагенщайн, Тодор Колев, Петър Слабаков, Георги Мишев, Емил Табаков, Желю Желев, Александър Чирков. И те за някого са били неприятни по разнообразни аргументи. И тогава е имало препирни. Но изпитвам светотатство даже единствено да си помисля да сравня тези българи с днешните депутати. Онези са имали гений, чест, достолепие. Уви, мъчно намирам такива качества допълнително от трима депутати от 44-ото Народно заседание.
А, и да не не помни. От през днешния ден в Народното събрание се гледа Бюджетът на Република България за 2019 година (текстът му е оповестен във вторник, бел.ред) Тези дни ще бъде гласувано и предлагането на Министерски съвет за член 64. И тази година предлагането гласи: „ Годишният размер на държавната дотация за един получен автентичен глас, според Закона за политическите партии за 2019 година е 11 лева “ Гласуваме, па след това може да разтуряме седянката и да отиваме на избори по пропорционалната система.
Честита втора годишнина от националния референдум, българи! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР