Слави Трифонов и неговата формация ни изправиха пред ситуация, която

...
Слави Трифонов и неговата формация ни изправиха пред ситуация, която
Коментари Харесай

Татяна Дончева към ИТН: Драги деца, дайте да стъпим реално на земята

Слави Трифонов и неговата групировка ни изправиха пред обстановка, която не е съществувала в досегашната 30-годишна процедура на съществуването на Конституцията. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме " и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева.

Не знам по какъв начин те считат да решат въпроса със съществуващия декрет. Има публикуван декрет на президента, който е обнародван в "Държавен вестник ", съобщи тя.

Вместо да признаят като естествени хора, че не са осъществили мандата, те ни вкарват в парламентарна главоблъсканица кое да се гласоподава и кое не. Няма проблем да се вкара в дневния ред гласуването на министър-председател. Ако някой реши да му направи на инат и го избере, той може да си подаде оставката в същия миг, уточни Дончева.

Наричат ме изменник хора, с които в никакъв случай не сме си казвали добър ден, не сме си обещавали нищо. Драги деца, дайте да стъпим действително на земята. Вие извивахте ръцете на всички, казвахте, че би трябвало да има единствено ваш кабинет и няма да се преценявате с никого, обърна се депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме! " към "Има подобен народ ".

Дадените в този лист за проектокабинет хора в името на измененията ли са? Присъствието на този, който през вчерашния ден беше в утринен блок? Напротив, хората бяха доста възмутени, добави Татяна Дончева.

Има Такъв Народ споделя, че Народното събрание би трябвало да бъде разхлабен незабавно. Защо незабавно? За няколко месеца могат да се създадат доста потребни неща, означи тя.
Брутално и безочливо, без никакви претекстове споделят, че всички би трябвало да ги поддържат. А те имат 65 депутати. Искахме рационално, в детайли, със периоди и задължения да се разпише съглашение, в което е ясно всеки защо дава отговор, акцентира Дончева.

В това държавно управление няма един човек, на който да му дадеш ресора му. Те желаят държавно управление единствено за себе си. Ако не желаеха това, нямаше да сложат такива хора за министри и да отхвърлят да поддържат държавно управление с третия мандат. Нали искахте държавно управление за България? Изходът е да се направи едно техническо държавно управление до другата пролет,в което да влязат всички без ГЕРБ и Българска социалистическа партия, с присъединяване и на министри от служебния кабинет. За нас от "Изправи се БГ! Ние идваме " няма проблем с чии мандат ще бъде. Проблемът е по-скоро сред "Демократична България " и Българска социалистическа партия, за нас няма проблем, сподели още Татяна Дончева.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР