Слави не знае какво прави, а и да знае, не

...
Слави не знае какво прави, а и да знае, не
Коментари Харесай

Хаджигенов: ИТН да си седят обидени вкъщи, Петър Илиев се ли...

" Слави не знае какво прави, а и да знае, не му стиска. Стиска им да ни се карат по малкия екран, само че за ръководене на страната се желае да ти стиска за други неща ". Това съобщи адв. Николай Хаджигенов от ИБГНИ в студиото на " Здравей, България " по Нова телевизия по отношение на политическата обстановка, в която партията му няма да поддържа предлагания кабинет на " ИТН ".

" Предния път отидохме при Слави и " Да, България ", и казахме: " Това би трябвало да се направи по този начин ". Те влязоха в 44. Народно събрание с концепцията да стане тяхното. Поведение на 6-годишно дете: Ще си създадем, каквото сме си решили. Това ли е народна власт? ", попита риторично адв. Хаджигенов.

Той разяснява и изявлението с номинирания от Има Такъв Народ за вицепремиер и Министерство на вътрешните работи началник Петър Илиев.

“Качества? Какви качества? Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Че то това е Гешев. Слагаме ги един до различен, абстрахираме се от образната аналогия, слушаме ги по какъв начин приказват и получаваме две страни на една и съща монета”, съобщи Хаджигенов.

По думите му Илиев не е индивидът, който ще направи каквото и да било. „ Той самичък ликвидира шанса си. Интервюто му е независимо съображение да гласуваме против държавното управление. Защото то сподели, че кастингът за политици не е верният метод. Кастингът за политици в действителност се назовава избори”, уточни Хаджигенов в студиото на „ Здравей, България”.

Той назова политическа лоботомия нападките на Тошко Йорданов от през вчерашния ден към Мая Манолова и Татяна Дончева.

" Аз не съм в политиката да се наскърбявам. Ако третият мандат има късмет да бъде сбъднат, би трябвало да водим още веднъж диалози. Аз съм там да строя. Бутнахме една стена и би трябвало да градим още веднъж. Ако някой има компликации в политическото израстване, ще идем на 16. избори, няма проблем ", съобщи адв. Хаджигенов.

Ако се стигне неговата партия да реди кабинет, в него би влезнала част от служебния - финансово-икономическият екип и Бойко Рашков.

От " ИТН " имат проблем с всичко, което не е тяхно, съобщи адв. Хаджигенов. И увери, че при трети мандат остават дружно партиите на митинга, като биха търсили поддръжка от " Да, България и " ИТН ". Ако те считат да се наскърбяват в политиката, по-добре да си останат у дома и да стоят афектирани. На другите избори ще дойдат други, които не се наскърбяват - сподели Хаджигенов. - Това е много примитивна реакция - на кофти шоу актьорите са му отговорни и публиката. Ако в реалност желаят смяна, а не замяна, биха подкрепили трети мандат. Ако го сторят, към този момент няма подозрения кой какво желае. Сегашното им държание демонстрира равнище, на което ние отхвърляме да слезем - живяхме го последните 12 година "

По точките, за които през вчерашния ден Слави Трифонов съобщи, че няма различия с партиите на митинга и те би трябвало да го поддържат, адв. Хаджигенов разяснява: " Взели са от нас първите няолко неща с копи-пейст, без да ги схващат. Това е повода, заради която аз не пея и на изсвирвам в шоуто. Преизчисляване на пенсиите - добре, а пари от кое място? Сегашният екип има концепция от кое място да дойдат. Техните хора имат напълно друга визия, която е обвързвана с няколко милиарда ".

Запитан дали не се оказваме в обстановка, че единствено ог ГЕРБ са способни да излъчат ръководство и да го поддържат, представителят на ИБГНИ съобщи: " ГЕРБ не ръководят, те господстват. И те крадоха, те не са управлявали. Като виждам проектокабинета, наподобява по същия метод. Демокрацията не е всички да носим зелени гащи, тъй като по този начин е решил някой. Демокрацията е изправените хора да решаваме и да носим отговорност ".

Ако се сменят първите две места на последващи избори, това няма да е сигнал за нищо, ще е политическа действителност, сподели още Хаджигенов. Очаква поддръжката са партията на Слави да пада в идващите седмици.

Предизвикан да предвижда по какъв начин ще се държи Движение за права и свободи на гласуването за проектокабинет, той отвърна, че Движение за права и свободи са интелигентен политически състезател, по тази причина упованията му са да не го поддържа.

Изключи и вид да се приложат игри с падащ кворум или скрито гласоподаване, с цел да се прокара кабинет на Слави.

Стана ясно още, че от ИБГНИ знаели, че Пламен Николов не е приключил университета в Клагенфурт, още след оповестяването на името му. От партията пратили питане до вуза, откъдето им дали отговор единствено след два дни - преди публицистите също да се поинтересуват. Нормално е хора за тези позиции да бъдат проверявани. Но в случай че се заровим повече, може да излезе, че кандидат-премиерът е приключил единствено детска градина във Виена, а не университет ", съобщи още адв. Хаджигенов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР