Слънцето е радост. Особено, когато и по-голяма част от лятото

...
Слънцето е радост. Особено, когато и по-голяма част от лятото
Коментари Харесай

Как да се предпазим от фотостареенето?


Слънцето е наслада. Особено, когато и по-голяма част от лятото е било тъмно, а си го чакал с боязън. Слънчевите лъчи са здрави – с помощта на неговото излъчване, кожата ни синтезира витамин Д. Това носи здраве за костите ни и благополучие в чувствата ни.
Но слънчевите лъчи, знаем, че могат да бъдат нездравословни. 20 минути излагане на слънце са нужни, с цел да осигурим на организма си нужното за производството на витамин Д . След това би трябвало да се погрижим за здравето на кожата.

Знаете ли, че SPF факторът, с който се отбелязва силата на слънцезащитната в бялата козметика, реалност е индикатор за защита единствено против В ултравиолетовите лъчи (UVB).

От 2006 година насам Европейския съюз изисква от производителите на слънцезащитна козметика да се придържат към стандарта на браншовата европейска организация Cosmetic Europe, съгласно който най-малко една трета от отбраната против ултравиолетови лъчи

би трябвало да включва и UVA.

Какво е подлото на UVA лъчите ? Те проникват доста по-дълбоко в кожата, до дермата, и стават причина за образуването на свободни радикали и възпалителни процеси. Тоест резултатите от тяхната щета не се усещат директно, както при UVB лъчите , поради които се получава зачервяване. Вярно е, че слънчевите изгаряния повреждат ДНК и водят до съществени кожни болести, като меланома. UVA лъчите са отговорни и за слънчевите алергии.

Свързани публикации.. В какво се състои вредата на UV лъчите върху кожата? 0 Как да се предпазим от нездравословното влияние на UV лъчите? 0 Естетични процедури за лице с хиалуронова киселина 0

И двата типа ултравиолетови лъчи провокират неравномерна хиперпигментация и мелазма.

Срещу здравето и хубостта на кожата „ работят “ и трети лъчи - HEVIS . Това е високоенергийна забележима светлина, която също навлиза до дермата и

блокира производството на колаген и еластит, които поддържат красивия млад тип на кожата.

При фоточувствителна кожа, както и при предпочитание да се предпазим от фотостареене, оказва помощ по-високия SPF фактор. Продуктите с SPF50+ дават отбрана и от UVA и от UVB лъчите, а някои марки и от HEVIS светлината.

Съвсем неотдавна на пазара е пуснат нов артикул от производител на здравна козметика, който с изключение на съставки за защите от тези лъчи съдържа и късо и дълговерижна хиалуронова киселина . Тя има свойството да понижава дълбочината на бръчки. Продуктът е подобаващ освен за кожата на лицето, само че и за всички тези деликатни сектори от тялото, на които държи една дама: шията, деколтето, раменете и ръцете, като с изключение на висока отбрана, и смекчава към този момент появилите се признаци на стареене на кожата. Абсорбира се бързо от кожата и не оставя следи по облеклата, даже и след изпиране.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР