Слънчев бряг няма как да се превърне в семеен курорт,

...
Слънчев бряг няма как да се превърне в семеен курорт,
Коментари Харесай

Прогноза: Слънчев бряг няма да стане семеен курорт

Слънчев бряг няма по какъв начин да се трансформира в фамилен курорт, безапелационна е Полина Карастоянова – изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм. Пред нова телевизия тя разяснява признатите от Народното събрание тази седмица нови законови разпореждания за ограничение на шума у нас.

„ Това е едно място (Слънчев бряг – бел.ред.), на което младежите могат да се забавляват. Въпреки това там в действителност има разнообразни благоприятни условия за развиване. ”, разяснява Карастоянова.

„ Тези туристи и посетители на България, както и българските жители, които търсят успокоение и фамилна атмосфера, могат да го намерят и ще не престават да го намират в курорта „ Албена ”, в курорта „ Златни пясъци ” и във всички затворени комплекси, а тези които чакат повече звук и летни нощи на открито – могат да отседнат в курорта „ Слънчев бряг ”, сподели още тя.

Строги забрани за генериране на звук и солени санкции за нарушителите плануват признатите през тази седмица на второ четене промени в Закона за отбрана от шума в околната среда. Текстовете бяха дефинитивно признати близо година след първото гласоподаване в пленарната зала.

Новите санкции бяха инициирани от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов след акции против шума в заведения по Черноморието.

„ Предложението сътвори доста звук заради характера на неговото показване. По принцип намирам за добра концепцията да бъдат лимитирани разпоредбите, които се отнасят до комфорта на жителите и това да се усещаме по-спокойни в следобедните и късните часове. Но съгласно нас е належащо ясно контролиране на туристическите зони, в които разпоредбите имат друга специфичност по отношение на останалите обитаеми места ”, сподели Полина Карастоянова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР