Сладоледът няма конкуренция в горещите летни дни – той е

...
Сладоледът няма конкуренция в горещите летни дни – той е
Коментари Харесай

Три вида лесен и вкусен домашен сладолед без машина

Сладоледът няма конкуренция в горещите летни дни – той е най-любим и най-предпочитан за децата, освен това за децата от всички възрасти. За страдание в магазините през днешния ден мъчно можеш да намериш естествен сладолед без изкуствени оцветители, ароматизатори, консерванти и други химически добавки. Затова в този момент ще ви представим три бързи и лесни предписания по какъв начин да си приготвите сами домакински сладолед; освен това не ви е нужна машина за сладолед, а единствено камерата на хладилника за заледяване. Можете да допълните всеки от разновидностите с обичани плодове – пресни или сушени, със смлени ядки, конфитюр, сладко и така нататък А най-хубавото на тези сладоледи е, че се получават гладки и кадифени, без ледени кристалчета. Опитайте и ще се уверите сами.

Сметанов сладолед

3 яйца
70 г захар
300 мл сметана с 33-35% масленост



Отделете белтъците от жълтъците. В една купа разбийте с миксер белтъците на сняг с щипка сол. В друга купа разбийте жълтъците със захарта. Отделно разбийте студената сметана, до момента в който стане пухкава. Спрете да биете, когато стартира да се сгъстява, тъй като другояче ще се получи масло.

Смесете сметаната и сместа с жълтъците и най-после деликатно прибавете белтъците, разбърквайки с шпатула от долу нагоре. По предпочитание прибавете плодове и ядки.

Изсипете сместа в контейнера за заледяване и сложете в камерата. Хладилникът ви би трябвало да е включен на някоя от по-мощните степени на изстудяване. След към 2 часа извадете и бавно разбъркайте сместа. Повторете разбъркването още два пъти на шпации от 2 часа. След към 6-7 часа ще имате апетитен домакински сметанов сладолед.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР